• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dyskusja o Aharskich Siłach Samoobrony
Karol ma rację. Mówiłem o tym od samego początku.

ASS zawsze będą siłami podlegającymi SZ RB i nigdy nie będzie pomiędzy nimi znaku równości. Należy to uwzględnić w dokumentach regulujących sposób funkcjonowania tej formacji.

Skoro w obszarze organizacyjnym ASS są stopień niżej od SZ RB to jasne jest to, że stopnie wykorzystywane w ASS nie będą równe tym z SZ RB.

@Edit: Dla ułatwienia stworzyłbym listę stopni ASS i ich odpowiedników w SZ RB. Ze względu na to, że ASS będą tylko lokalnymi siłami porządkowymi przyjąłbym zasadę, że najwyższy stopień wykorzystywany w tej formacji (jakkolwiek by się nie nazywał) odpowiada maksymalnie stopniowi pułkownika SZ RB.
Oczywiście, żadnych marszałków w Gwardii Emiratu nie będzie i podległość wobec Sił Zbrojnych RB jest bezsprzeczne. Jesteśmy jednym państwem i mamy jedną armię. Żadnego separatyzmu Emiratu nie będzie, choćby dlatego, że zajmuje on rdzennie bialeńskie ziemie xD. Proponuję, by pan Error zachował zdrowy rozsądek. Gwardia Aharii ma być jednostką na kształt Wojsk Obrony Terytorialnej i amerykańskiej Gwardii Narodowej.

Marszałków w 12-letniej historii Bialenii mamy dwóch: Ronona Dexa i Iwana Pietrowa. Nie będziemy tego stopnia rozdawali na prawo i lewo.

Sugerowałbym zaakceptować propozycję: 30 tys. żołnierzy (czyli liczebność korpusu), broń z lat 80. (czyli taka, jakiej wciąż się na różnych wojnach używa), stanowisko dowódcze dla Pana. To bardzo hojna propozycja na start.
W Wandystanie to w ogóle nie mają nic wyżej niż podpułkownik, bo swego czasu rozstrzelali wszystkich pułkowników i wyższych szarżą.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
(02-12-2022 10:09)Iwan Pietrow napisał(a): Ze względu na to, że ASS będą tylko lokalnymi siłami porządkowymi przyjąłbym zasadę, że najwyższy stopień wykorzystywany w tej formacji (jakkolwiek by się nie nazywał) odpowiada maksymalnie stopniowi pułkownika SZ RB.

Pułkownik to w ogóle powinien być najwyższy stopień w Bialenii, bo nie można być wyżej niż Patron.

Tak, zjebaliśmy.

A w ogóle co myślicie o wykorzystaniu symboli armii Bangladeszu? Bardzo się dla mnie ładny wydaje.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

No dobrze, panie @'Error2246', jaka decyzja? Tworzymy Gwardię Emiratu, czy nie?
Towarzyszu jak chcecie to twórzcie. Tylko z innym czeladnikiem
Właściciel przedsiębiorstwa "Przemysł Mały" 
Error2246

[Obrazek: 3_21_03_20_5_47_04.png][Obrazek: 85_17_11_22_7_17_16.png]
Ja jako człowiek, który koniec końców podejmie ostateczną decyzję w tej sprawie zadam Kuledze Dyrektorowi takie całkowicie szczere pytanie: Waszym priorytetem jest kariera i zdobywanie doświadczenia, czy szybkie zdobycie sobie stopnia marszałka czy innego generalissimusa? I nie pytam złośliwie, ale jako człowiek, który w mirkonacyjnej karierze, a zwłaszcza na początku lat temu 11, zdążył być królem, cesarzem, generalissimusem, marszałkiem i profesorem.
Ametyst Faradobus

Mnie na stopniu towarzyszu nie zależy ja bardzo nie lubię blokad ludzi którzy nie dają próbować innym się wykazać a swoim nastawieniem zrażają do siebie
Właściciel przedsiębiorstwa "Przemysł Mały" 
Error2246

[Obrazek: 3_21_03_20_5_47_04.png][Obrazek: 85_17_11_22_7_17_16.png]
Iwan już nie jest Dowódcą Sił Zbrojnych RB, podał się do dymisji.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości