• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Święta Zielonego Kościoła?
Bardzo dobry pomysł, choć gorzej zawsze z aktywnością.
Szyizm kocha obchodzić swoje rocznice. Ja bym proponowała powzorować się właśnie na nim ale zrobić pod obowiązujący u nas kalendarz i pomieszać ważniejsze daty z szyizmu, rewolucjonizmu i co ciekasze ktoś na nas wpadnie. Daty związane z v-światem zawsze lepsze. Zastanowie się sama i kilka zaproponuje ale warto by każdy chętny coś tutaj poproponował. Ja może w tym tygodniu coś większego zaproponuje.
[Obrazek: knK83ML.png]
Imouto każdego Bialeńczyka, Przewodnicząca RD, Uczestniczka Powstania Marcowego
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي
Obywatelka Bialenii pochodzenia Teutońskiego, Imamka Szyizmu, XXIX Prezydent RB

Możemy obchodzić nawet rocznicę Powstania Marcowego.
Aleksander Czerepach
Prezydent Federacji Garmanii

Ja proponuję obchodzić urodziny Imamki Akrypy, osoby tak wyjątkowej i ważnej.
https://youtu.be/mXstOLeGKo4?t=41
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
(09-12-2022 15:00)Akrypa Ali Shariati napisał(a): Bardzo dobry pomysł, choć gorzej zawsze z aktywnością.
No wiesz, jak kiedyś nam się nie będzie chciało jakiegoś święta zorganizować, to raczej nikt nam głowy nie urwie. Zauważyłem, że w Bialenii odchodzimy od opisywania wszystkiego na bieżąco, a więcej miejsca dajemy wyobraźni. Są mikronacje w których jak jest budowa, to jest murowanie, tynkowanie, malowanie, itd. dokładnie opisywane (lub spamowane, różne opinie są na ten temat), a jak jest bal, to jest tańczenie, jedzenie i picie. Ale my chyba potrzeby takich szczegółowych opisów już nie mamy (a jeśli mamy, to raz na brodryjski rok, a nie cyklicznie).
Dlatego niezależnie od kalendarza liturgicznego, organizować będziemy to, na co będziemy mieli ochotę. Ja myślę o tych świętach bardziej jako o pretekście do aktywności, a nie biczu, który sami na siebie ukręcimy.
(09-12-2022 16:30)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Ja proponuję obchodzić urodziny Imamki Akrypy, osoby tak wyjątkowej i ważnej.

Oby Allah nad nią świecił i aby nigdy jej nie krytykowano.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości