• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wątek organizacyjny
W ogóle jak ja patrzę na tą mapę to tak sobie myślę, że współpraca transmorska z Austro-Węgrami stanowi niewykorzystany potencjał.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
W kontekście Wenedii - udało mi się odkopać starą mapę WIELKIEJ BRODRII (wspaniałe czasy moich rządów w 2018 r.). Wynika z niej, że obecnie część terytoriów Wenedii znajduje się w granicach dzisiejszej Brodrii (te wschodnie).

W ogóle ciekawa sprawa, bo obecna brodryjska Uhraina to tak naprawdę połączenie wschodniej Noklezji i Wenedii. Robi się z tego ciekawy tygiel kulturowy. Powodzenia we wzajemnych bratobójczych walkach.

Tak swoją drogą, Ametyst, to temat dla Ciebie, ty lubisz pogranicza. 

[Obrazek: 98_26_01_23_8_08_02.png]
(26-01-2023 20:17)Iwan Pietrow napisał(a): Tak swoją drogą, Ametyst, to temat dla Ciebie, ty lubisz pogranicza.

W tym momencie zacząłem się zastanawiać, jak nazwę "Uhraina" pociągnąć od staroruskiej "ukrainy"...
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Ja w swojej głowie dzielę Uhrajiny na dwie... Noklezyjską i tą właściwą :-) Hronieck, Równe piękne miasta westlandzkie
(-) Aleksander Novak
[Obrazek: SR-WESTLAND.png][Obrazek: antipixel_zpviw.png]
Wszędzie będzie Uhraina. Wink
Grutinizmy wiecznie żywe.
Ametyst Faradobus

Mówię oczywiście: jako krainy geograficzne! a Noklezja bardziej pasuje do terenów Noklezyjskich. Prawdziwa Uhrajina zawsze będzie na zachodzie w środkowej nordacie. Oczywiście Uhrajińcy mieszkajo też w Noklezji, pewno ten brodryjski HA TFU!!! okupant przesiedlił część ludności za swojej HA TFU!! okupacji.
(-) Aleksander Novak
@'Iwan Pietrow' III przesiedlał uhraińskie dzieci. Jak dla mnie można powrócić do nazwy Noklezja, jeśli tak wolisz. Tak naprawdę o Noklezji nie zachowało się zbyt wiele informacji, więc można dość dowolnie kształtować jej klimat.
> Oczywiście Uhrajińcy mieszkajo też w Noklezji, pewno ten brodryjski HA TFU!!! okupant przesiedlił część ludności za swojej HA TFU!! okupacji.

Sami uciekli z zachodu do brodryjskiej krainy szczęścia i sukcesu.
Krainy sześćdziesięciu dziewięciu zmian rządów w ciągu całej działalności tego proto-bytu mikronacyjnego. Wyzwolimy Noklezję spod b***ryjskiego chuja!
(-) Aleksander Novak

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości