• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wieści z zagranicy
Ciekawe czy się znają z naszym metropolitą Aleksandrem.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
(20-01-2023 19:41)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Nikt tu nie broni polityki Kremla, jednak tępy szowinizm pozostaje tępym szowinizmem, niezależnie od oceny polityki danego państwa. Niczego się na ksenofobii nie zbuduje. Tępa rusofobia prowadzi tylko do negatywnych reakcji wśród Rosjan. Walka z Puszkinem i Dostojewskim pokazuje Rosjanom, że Ukraina nie walczy z ekspansjonizmem Putina, a z całym ruskim światem - również kulturą. Nic dziwnego, że Rosjanie się radykalizują. Ich radykalizacja z kolei prowadzi do większej rusofobii i koło się zamyka. Napędzanie nienawiści to droga donikąd. O ile rozumiem, gdy robią to strony walczące (Ukraińcy i Rosjanie), to do Polaków, którzy to robią mam duże pretensje. Propaganda wojenna zostanie w ludziach, którzy zostali jej poddani - po wszystkich stronach barykady, i może prowadzić do strasznych skutków.

Nikt w Ukrainie nie walczy z rosyjską kulturą czy zwykłymi ludźmi którzy zwyczajnie żyją w tym kraju lecz z neofaszyzmem i jakimś patologicznym kultem 'Wielkiej Wojny Ojczyźnianej'. Rosja jest najlepsza w jednej rzeczy, w tworzeniu zorganizowanej propagandy. Alianci byliby w 1942 r. germanofobami według ciebie? Nie sądzę.
Jezu, jest na tym wątek osobny wątek od tego z okuratną nazwą.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

>renesans aktywności w Cesarstwie Niemieckim
Nah, akurat tamtejsza odsłona klona robi z swoim debilem Kaiserem (nie wierzę żeby Potocki wpadł na pomysł że można pisać różnymi postaciami w różny sposób, a akurat Kaiser i kolejne emanencje Piechoty się zdecydowanie odróżniają specyficznym stylem pisarskim) mniej więcej równy poziom aktywnościowy cały czas.

>Królestwie Turetii
Ostatnio mnie rozbawiło, jak zaczęli robić "czystkę" z klonerstwa. W sensie nie że ujawnili jakieś klony u siebie, tylko gość z dumą wypisał postaci jakimi kierowała jedna z nich (dodajmy że robiła to w różnych państwach i bez wchodzenia w interakcje międzypostaciowe), jakieś klony jednego gościa, no i najbardziej odkrywczo klony Piechoty. Mam nieodparte wrażenie, że to w rzeczywistości jest jakaś gra pod publiczkę w której próbuje się ukryć wewnętrzny kloning. A szkoda, bo mimo santerzenia jak dla mnie Turetia ma potencjał.
> Nadal idzie.

Okazało się, że to jednak ja z-nomenomen-jebałam.

Podążyłam ślepo za poradnikiem i zapuściłam wgeta z opcją --wait=1. That it, co najmniej sekundą oczekiwania między pobieraniem kolejnych stron. Jak łatwo policzyć, wydłużyło to czas pobierania o niecałe 48 godzin w stosunku do czasu bez tej opcji. Chcecie wiedzieć, ile zajęło pobieranie po tym, jak zapuściłam ponownie bez tej opcji?

9 minut 39 sekund. Yay.
(02-02-2023 21:38)ʿĀlija zawdżat Akrypa napisał(a): > Nadal idzie.

Okazało się, że to jednak ja z-nomenomen-jebałam.

Podążyłam ślepo za poradnikiem i zapuściłam wgeta z opcją --wait=1. That it, co najmniej sekundą oczekiwania między pobieraniem kolejnych stron. Jak łatwo policzyć, wydłużyło to czas pobierania o niecałe 48 godzin w stosunku do czasu bez tej opcji. Chcecie wiedzieć, ile zajęło pobieranie po tym, jak zapuściłam ponownie bez tej opcji?

9 minut 39 sekund. Yay.
Rozumiem, że chodzi o ten poradnik? Szukam czegoś podobnego, bo przez ostatnie lata dość lamersko do pobierania stron używałem httracka.
> Rozumiem, że chodzi o ten poradnik?

O ten, bo archiwizowałam do formatu WARC. Chciałam wrzucić na Internet Archive, ale wyszło 1,8 GiB, uploading tego by potrwał całą wieczność.

Do normalnego ściągania na komputer używam zwykle po prostu
Kod:
wget -mk -np https://example.org/dir/

> bo przez ostatnie lata dość lamersko do pobierania stron używałem httracka

Ważne, że działa. A lepiej spieszmy się archiwizować strony, tak szybko odchodzą.
Ciekawa uwaga/propozycja @"m².r"

Cytat:Może to też jest jakaś smuklejsza idea - agregator treści wartościowych, z dostępem dla paru zaufanych twórców treści, którzy mogą poinformować pospólstwo o najświeższym artykule w jednym miejscu. Po lekturze Beduina i pobieżnym przeglądzie Wieści Anomalnych - chociaż przyznam, że moglibyście towarzysze wrzucać go na jakiegoś drajwa wujka gugiel, bo mi telefon niespecjalnie to czytał, odzyskałem odrobinę wiary, że można w mirko stworzyć gazetę, która, parafrazując towarzysza Dmowskiego, nadaje się do czegoś więcej niż podtarcia sobie nią dupy.
Ametyst Faradobus

Wrzucanie prasy na google dysk nie byłoby problemem, od następnego wydania możemy tak robić.

Natomiast co do meritum - wspólna promocja treści, które objętościowa i jakościową przekraczają shitpost nasz powszedni, to chyba dobry pomysł. Ja oczywiście nie wiem, czy to co sobie ktoś w Bialenii lub Dreamlandzie napisze będzie szczególnie interesujące dla dalszej zagranicy albo okazjonalnych bywalców mirkoświata. Ale pewnie jest to bardziej możliwe, niż w przypadku typowych treści, na które można trafić na forach.
(07-02-2023 10:04)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Wrzucanie prasy na google dysk nie byłoby problemem

Ewentualnie na stempla. A jak Google to pytanie, ja jaki dysk?
Ametyst Faradobus

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości