• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rajd Bialenii - wątek koncepcyjny
Kuleżanki i kuledzy,

Ostatnio trochę rzadziej wypowiadam się na forum, ale nie oznacza to, że Ministerstwo Wiedzy próżnuje!

W zeszłym tygodniu odbyłem roboczą wizytę do Edelweissu podczas której spotkałem się z Jego Ekscelencją Heinzem-Wernerem Grunerem. Dyskutowaliśmy na temat organizacji Rajdu Bialenii na przełomie września i października br. Przekazałem już wstępne ustalenia Towarzyszowi Konduktorowi oraz innym uczestnikom zielonego stoliczka, ale myślę, że dobrze będzie, jeśli wspólnie publicznie przedyskutujemy sprawę.

Przede wszystkim Rajd Bialenii będzie okazją do zacieśnienia więzów przyjaźni z Edelweissem oraz uczestnikami rajdów, których większość rzadko odwiedza nasz kraj - wynika to zapewne przede wszystkim z innego podejścia do zabawy w mikronacje. Mamy inne podejścia, co nie znaczy, że nie możemy czasem pobawić się razem.

Musimy przygotować się do Rajdu. Jest kilka zadań, które powinniśmy wykonać, jeśli chcemy, by nasi Goście byli zadowoleni z wizyty:
- przygotowanie loga Rajdu Bialenii - tutaj nie ukrywam, że liczę na @'Karol Medycejski', który najlepiej z nas ogarnia grafikę.
- przygotowanie trasy Rajdu - zastanówmy się wspólnie, jaką część kraju chcemy pokazać Gościom. Gadałem już wstępnie z Rononem, że mógłby przygotować mapkę, ale o tym w dalszej części
- przygotowanie opisów poszczególnych punktów Rajdu - pomyślałem, że fajnie byłoby później wydać te opisy w październikowym "Beduinie". Jak ustalimy już trasę, to będzie można podzielić się, kto co opisze.
- dodatkowe atrakcje - JE Gruner zgodził się, by brodryjskie zielone ludziki atakowały przypadkowych rajdowców. Pechowcy dotrą na metę z pewny opóźnieniem. Czym jeszcze chcemy ugościć uczestników Rajdu Bialenii? Mamy sporo czasu na zastanowienie, ale może komuś przychodzi coś do głowy?

Korzystając z wizyty w Edelweissie odbyłem przyjacielską rozmowę z Marszałkiem Wielkim Rononem Dexem. Bohater Bialenii dalej niekomfortowo czuje się z ciążącym na nim listem gończym wystawionym przez Iwana Pietrowa. Nie ukrywam, że liczę na to, że Towarzysz Konduktor @'Hewret z Gerwenu' wycofa ten list, pozwalając nam na wznowienie współpracy z naszym dawnym, bardzo zasłużonym dla kraju obywatelem. Mamy z Rononem kilka pomysłów na wspólne inicjatywy, również współpracę przy organizacji rajdu, ale nie tylko.
Myślę, że już najwyższy czas, by zakończyć ten bezsensowny i niepotrzebny konflikt. Obecny konduktor nie był w niego nijak zaangażowany, więc wydaje mi się, że jest odpowiednią osobą, by go zakończyć, nie wdając się w ocenę racji poszczególnych stron sporu. Jeśli ktoś ma coś przeciwko, niech zabierze głos teraz lub zamilknie na wieki.

Ogólnie rzecz biorąc, jestem bardzo zadowolony z przeprowadzonych rozmów, a czy przyniosą one trwałe, pozytywne efekty, to zależy już od Was, drogie kuleżanki i kuledzy, również drodzy.
Skoro to już tak publicznie poszło, to wypada mi tylko potwierdzić, tak Rajd Bialenii odbędzie się... Z reguły RMAW podawało harmonogram jako "niespodziankę" dla kierowców i kibicow, ale skoro w Zielonej Krainie wszystko wypłynęlo już teraz to jedyne o co proszę to o aktywność rajdową.
Wiem jak się zapatrujecie na "spaming", ale to, że coś jest "płytkie"  nie oznacza wcale, że jest gorsze. Dziś zakończył się...23 rajd w historii RMAW. Liczby zobowiązują i tylko Waszą rolą jest sprostać oczekiwaniom rajdowym. Te są niemałe. Niemal co drugi rajd otrzymuje słowa krytyki, że coś jest nie tak, ale szczerzę liczę, że akurat w Bialenii będę miał spokój. Pamiętajcie że wpływ na to ma także podłoże polityczne. Wink

Tymczasem dziękuje ajatollahowi za w pełni profesjonalne podejście do tematu.
Wielka Bialenia - jedyne państwo z "Wielkiej Trójki", które nie było obecne w rajdach, pokazuje, że jednak można. A to wszystko dzięki niemu. Wink
Heinz-Werner Grüner

[Obrazek: 1017.png] 
(02-04-2023 21:23)Heinz-Werner Grüner napisał(a): Z reguły RMAW podawało harmonogram jako "niespodziankę" dla kierowców i kibicow, ale skoro w Zielonej Krainie wszystko wypłynęlo już teraz to jedyne o co proszę to o aktywność rajdową.
W Bialenii staramy się realizować zasadę kaddafistowskiej demokracji bezpośredniej i wszystko ustalać wspólnie oraz pracować wspólnie nad projektami. Tongue
Sorry, nie wiedziałem, że to niespodzianka i tajemnica. Mogłem zapytać, mea culpa.

(02-04-2023 21:23)Heinz-Werner Grüner napisał(a): Wiem jak się zapatrujecie na "spaming", ale to, że coś jest "płytkie" nie oznacza wcale, że jest gorsze.
A tam, proszę się nie przejmować złośliwościami, do każdej aktywności i każdego państwa można się przyczepić. Bialeńczycy z natury są złośliwi, ale również dla siebie nawzajem, więc naprawdę żarty z wyścigów nie są czymś, na co należałoby zwracać uwagę.

Dziękuję za miłe słowa. Mamy sporo czasu, postaramy się dobrze przygotować.
Nie ma problemu, jak wyszło na jaw, to trudno. Sporo czasu na zastanowienie jak to ma u Was wyglądać. No i powodzenia w realizacji.
Heinz-Werner Grüner

[Obrazek: 1017.png] 
To ja może zagaję dyskusję w sprawie przebiegu trasy, bo inni Bialeńczycy nie mają ostatnio zbytnio czasu. Proponuję zapoznać naszych gości z Wyspą Bialenią, a Anatolię zostawić na ewentualną kolejną edycją - mam nadzieję, że kulega Arkadag nie ma nic przeciwko?
Proponuję, by trasa przebiegała na następującej trasie (potem po rozmowie z JE Grunerem ustali się szczegółowy podział na odcinki): Bengazi-Mesjano-Ajszaburg-Kościelisko (Polesie Bialeńskie)-Apfelbaumstadt-Wolnograd. W ten sposób pokażemy najciekawsze i najbardziej klimatyczne regiony Emiratu. W Bengazi może namówimy uczestników na odcinek specjalny na wielbłądach... Na Polesiu młodzież bandycka mogłaby atakować wyścigówy i sprzedawać części na złom. A w Wolnogradzie na zawodników czekałoby oficjalne powitanie przez elyty.
A zaznaczysz to na mapie?
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
No tak czysto poglądowo mogę zrobić, ale jak chcemy ładną mapkę, to ktoś musiałby pomóc.

[Obrazek: 100183979914691703_t.jpg]
A może zrobimy odcinek premium na Anatolii? W tych drakkarach i innych tour de poloń to teraz latają od Ananiasza do Kajfasza.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Nie wiem jak się na to zaproponuje Ekscelencja Gruner, ale można zapytać. A masz pomysł na na jakiś anatolijski odcinek?
Coś się zrobi (a propos logo). A propos wątku z kolei - skoro przedwcześnie wrzucony, to może trzeba stworzyć wątek antykoncepcyjny albo dokonać późnej aborcji?

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości