• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mapki i plany Farwardin
Farwardin na Anatolii
(styk kwadratów J8 i J9,
[Obrazek: 100183979914691722_t.jpg]

[Obrazek: 3_24_10_21_5_57_39.png]

Poleca ktoś jakiś program do tworzenia planów miasta? Niekoniecznie musi być darmowy, ale koniecznie prosty w obsłudze przez laika. Skoro nie chcecie wycofać listu gończego za Rononem, to ja sam będę musiał zajmować się rzeczami, którymi dotychczas się nie zajmowałem. Undecided
Ja mam taką grę bożą: https://store.steampowered.com/app/78415..._Republic/

Daje dosyć spore możliwości, aczkolwiek wszystko to bywa czasochłonne. Niemniej mogę spróbować się jakoś podzielić przez steama.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
To też może się przydać, ale póki co myślałem o samym planie miasta. Przydałby się nam na początek jakiś plan zagospodarowania przestrzennego, który byśmy potem uszczegóławiali i realizowali. Można to teoretycznie zrobić nawet w paintcie, ale fajnie byłoby, gdyby wyglądało to nieco porządniej.

A może nawet lepiej zacząć od painta? Chodzi o to, że to ma być roboczy plan, służący do pracy, gdzie wiele osób będzie coś nanosiło i tak dalej, więc jego obsługa powinna być łatwa. W profesjonalne plany się będziemy bawili, jak już wybudujemy.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Ja na mapach się nie znam, ale podoba mi się plan kulegi Ordyńskiego.
Aleksander Czerepach
Prezydent Federacji Garmanii

Hmmm, no to niech na początek będzie paint. Wieczorem postaram się (ale nie obiecuję, bo nie wiem o której wrócę) przygotować wycinek mapy do edytowania.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości