• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Dzielnica centralna - spis budynków
Naczelna Rada Budowy Miasta Stołecznego Farwardin rozpoczęła już proces rekrutacji pracowników. Jeszcze przed Świętem Pracy pierwsi z nich pojawią się na placu budowy. Do tego czasu warto ponownie zasiąść nad planami budowy. Tworzenie stolicy rozpoczniemy od dzielnicy centralnej (jednocześnie budowane będą osiedla dla robotników, którzy postanowią pozostać w mieście na stałe).

Proponuję stworzyć spis niezbędnych budynków. Proszę pisać swoje propozycje, a ja będę aktualizował pierwszy post, żeby wszystko było uporządkowane.

1/ Meczet Muammara Kaddafiego - budowa jest już prawie ukończona.

(do czasu funkcjonowania Wolnogradu jako stolicy budynki rządowe będą miały swoje filie w Farwardin, które z czasem prawdopodobnie przejmą funkcję urzędową)

2/ Pałac Prezydencki.

3/ Powszechny Kongres Ludowy - do tego celu planowaliśmy wykorzystać projekt Große Halle. Czy ktoś ma coś przeciwko?

4/ Ludowy Komitet Regionów

5/ Ludowy Komitet Sprawiedliwości

6/ Uniwersytet Bialeński w Wolnogradzie - Filia w Farwardin.

7/ Pałac Arkadaga Anatolii.

8/ Ambasady? Dzielnica dyplomatyczna?

9/ Naczelne Dowództwo Sił Zbrojnych

10/ Dzielnica biznesowa.

11/ Sobór św. Konstantyna i Rezydencja Metropolity.

Proszę o zgłaszanie dalszych propozycji. Potem naniesiemy wszystko na plan, a w maju ruszymy pełną parą.
(11-04-2023 09:07)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): 3/ Powszechny Kongres Ludowy - do tego celu planowaliśmy wykorzystać projekt Große Halle. Czy ktoś ma coś przeciwko?

Tylko ja bym tutaj trochę pobawił się grafiką. Po pierwsze trzeba by wykorzystać jakąś ładną wizualizację, a nie po prostu makietę Speera. Po drugie może dałoby się nadać temu zieloną otoczkę?

(11-04-2023 09:07)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): 6/ Uniwersytet Bialeński w Wolnogradzie - Filia w Farwardin.

No właśnie, może ustalimy od razu, które wydziały przenosimy do Farwadin, a które zostawiamy w Wolnogradzie?
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
(11-04-2023 10:46)Ametyst Faradobus napisał(a): Tylko ja bym tutaj trochę pobawił się grafiką. Po pierwsze trzeba by wykorzystać jakąś ładną wizualizację, a nie po prostu makietę Speera. Po drugie może dałoby się nadać temu zieloną otoczkę?
A ktoś by to potrafił ładnie zrobić?

(11-04-2023 10:46)Ametyst Faradobus napisał(a): No właśnie, może ustalimy od razu, które wydziały przenosimy do Farwadin, a które zostawiamy w Wolnogradzie?
A czy musimy to dzielić wydziałami? Ja bym zrobił filie wydziałów, niech anatolijska młodzież kształci się na Anatolii.
Kiedyś samolot, którym leciał wykładowca UB, profesor Andrzej P. Ordyński, spóźnił się. Czekający na egzamin studenci – wobec braku egzaminatora – rozeszli się. Pozostał tylko jeden imam, który nie znał Ordyńskiego – nie chodził na jego wykłady, a do egzaminu przygotowywał się z pożyczonych notatek. Po dwóch godzinach wpadł niewiele starszy od zdającego, zziajany Ordyński. Imam – student, ucieszony, że nie będzie zdawał sam, zapytał:

– Stary, ty też na egzamin?
– Na egzamin – przytaknął profesor Ordyński.
– Facet się spóźnia, wszyscy się rozeszli, a ja czekam, bo muszę zdawać dzisiaj – wyjaśnił student.
– A co, nie znasz Ordyńskiego? – zapytał nowoprzybyły.
– Nie, to podobno nudny facet, nie chodziłem na jego wykłady, mówili, że abstrakcyjne i bardzo trudne – tłumaczył student.

Od słowa do słowa rozmowa przekształciła się w… powtórkę materiału. Ordyński pytał, słuchał i tak jasno tłumaczył zawiłe problemy mikrozoficzne, że student powiedział w pewnym momencie:

– Stary, jaki ty jesteś obkuty! Proszę cię, kiedy przyjdzie ajatollah profesor, nie wchodź przede mną na egzamin, bo po tobie na pewno obleję.

Jakież było jego przerażenie, kiedy usłyszał:

– Daj indeks, jestem Ordyński.

Wpisał mu pizdę i narysował chuja na zdjęciu – wspomina ówczesna studentka, Fatima Sajdok – a anatolijska młodzież, która powtarzała sobie tę opowieść, bała się Ordyńskiego.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Ja proponuję Sobór św. Konstantyna i Rezydencję Metropolity.
Aleksander Czerepach
Prezydent Federacji Garmanii

(11-04-2023 15:57)Aleksander (Czerepach) napisał(a): Ja proponuję Sobór św. Konstantyna i Rezydencję Metropolity.
Dopisałem. Ma pan jakiś pomysł na projekt?
Chciałbym żeby Rezydencja była zbudowana w stylu arabskim, w myśl zasady "złote a skromne." Według mnie może mieć nawet 2 piętra, z apartamentem mieszkalnym i prywatną kaplicą. Zaś co do Soboru to proponuję żeby był zbudowany w takim neogotyku.
Aleksander Czerepach

Neogotycki sobór? Czy to na pewno dobry pomysł?
No, może to dobry pomysł, ale proponuję jeszcze styl orientalny.
Aleksander Czerepach

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości