02-04-2023 21:05
Jak w temacie, Car zaniemógł i odbywa kurację w prestiżowej klinice w Bialenii. Na pewno wyzdrowieje i powróci, ale zapewne nieprędko. Czy ktoś jest chętny, by do tego czasu wspólnie ze mną zająć się Brodrią?
Możliwości konstytucyjne są, można zwołać Wiec i wybrać Premiera, a Premier może pełnić funkcję Regenta pod nieobecność Cara. Generalnie Iwan daje nam wolną rękę, możemy robić co chce. Pytanie tylko, czy chcemy? Ja mogę (może z czasem nie jest najlepiej, ale codziennie jestem w stanie zajrzeć i coś napisać) i chcę. Kto jeszcze? Policzmy szable.
Przy okazji feedbacku proszę też o propozycje, jak widzicie najbliższą przyszłość Brodrii i co możecie dla Brodrii zrobić (jaką funkcję pełnić, jaką narrację prowadzić, jak często się pojawiać).
Jeśli chętnych nie będzie, to czeka nas długi sen letni - niedźwiedzie się obudzą i będą rządzić krajem, a ludzie pójdą spać.
Możliwości konstytucyjne są, można zwołać Wiec i wybrać Premiera, a Premier może pełnić funkcję Regenta pod nieobecność Cara. Generalnie Iwan daje nam wolną rękę, możemy robić co chce. Pytanie tylko, czy chcemy? Ja mogę (może z czasem nie jest najlepiej, ale codziennie jestem w stanie zajrzeć i coś napisać) i chcę. Kto jeszcze? Policzmy szable.
Przy okazji feedbacku proszę też o propozycje, jak widzicie najbliższą przyszłość Brodrii i co możecie dla Brodrii zrobić (jaką funkcję pełnić, jaką narrację prowadzić, jak często się pojawiać).
Jeśli chętnych nie będzie, to czeka nas długi sen letni - niedźwiedzie się obudzą i będą rządzić krajem, a ludzie pójdą spać.

![[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]](http://spolecznosc.bialenia.org.pl/gallery/85_13_12_22_10_32_48.png)
Pytanie o nową formułę Brodrii, o ile nie chcemy zamykać interesu, to tak naprawdę pytanie o formułę coraz większej liczby mikronacji, w których zostają często 2-3 średnioaktywne osoby. Stowarzyszeni już jesteśmy z Bialenią, więc rozważanie tego "koła ratunkowego" można sobie odpuścić, z resztą w Unii Nordackiej nie byłoby lepiej, bo tam też panuje przeważnie marazm (poza okresami aktywizacji Waksmana, ale i w Bialenii czasem okresy aktywizacji mają miejsce).