27-06-2023 16:17
(27-06-2023 12:45)Ronon Dex napisał(a): Nie Andrzeju... nie jest. Tytuł "Niebiańskiego Cesarza" został przyznany Piotrowi Pawłowowi na mocy dekretu organizacyjnego.Kreowanie cesarzy przez gubernatorów to dość osobliwa praktyka, ale OK, nie będę się czepiał.
Car Brodrii, Piotr Pawłow jako twórca i dobroczyńca Naszej Ojczyzny otrzymuje honorowy tytuł Niebiańskiego Cesarza (Tiāndì)
Nie jest to tytuł przechodni... został przyznany twórcy Nan Di czyli konkretnie Piotrowi (jako osobie, a nie stanowisku jakie sprawował), a nie carom Brodrii jako zwierzchnikom tego terytorium zależnego. Wydaje mi się, że chyba wiem o czym piszę, skoro sam ten tytuł dekretem, swego czasu nadałem.

(27-06-2023 12:45)Ronon Dex napisał(a): Jak sam proponowałem... mogę odszukać oryginały map Brodrii (te w warstwach) i dokonać stosownej korekty granic po naszym uzgodnieniu. Oczywiście skoro Piotr miałby ochotę objąć przywództwo Nan Di to on miałby ostatnie słowo. Jednak sądzę, że możemy się dogadać...Doszliśmy z Piotrem do porozumienia, więc w wolnej chwili mógłbyś się tym zająć. Nowa Orda nie planuje dalszej ekspansji w żadnym kierunku, więc ta mapa będzie miała charakter ostateczny i nie trzeba będzie jej zmieniać.
Nowa Orda, jako kraj jednooosobowy chętnie wejdzie w bliskie relacje z Nan Di, ale też wszystkimi innymi post-brodryjskimi państwami, które wyrażą taką wolę. Samotna zabawa w mikronacje nie ma większego sensu, więc jest to niejako konieczność. Rozbita na dzielnice Brodria może być fajnym "placem zabaw" do prowadzenia narracji. Z resztą, miejsca na zabawę polityczną nie było od dawna w "zjednoczonej" Brodrii, ani nawet w Bialenii. Tutaj mam nadzieję, że takie miejsce powstanie w Unii Nordackiej na zasadzie, że każdy ma swój kraj, który rozwija według własnych pomysłów i chęci, a ambicje polityczne, prawodawcze i inne tego rodzaju realizowałoby się na forum nordackim.
Jak już dawno temu zauważyliśmy, Ty jesteś bardziej typem "inżyniera światów", a ja chętniej zajmuję się polityką i nadbudową ideologiczną.

![[Obrazek: 100365773012205701_t.png]](https://kustosz.stempel.org.pl/1029/100365773012205701_t.png)
![[Obrazek: z21721138Q,Mozaika.jpg]](https://bi.im-g.pl/im/32/b7/14/z21721138Q,Mozaika.jpg)