• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Szynk "Pod Carskim Siołem"
Moją spokojną emeryturę zagłuszyły dźwięki wystrzałów i usłyszałem coś o jakiejś wojnie.

Jakiś PMC Suderland by się przydał? Albo Pułk Bazow?
W mojej Nowej Ordzie pewnie nie chciałbyś działać, bo Biały Chan jest tu chyba jedynym przedstawicielem białej rasy. Tongue Ale na pewno miałbyś z kim walczyć: komuniści, Ordyńczycy, Nandińczycy...
Chętnie widziałbym Pana w Federacji Garmanii, gdzie mógłby Pan zająć się rozwojem wojska.
Aleksander Czerepach
Prezydent Federacji Garmanii

(27-06-2023 20:43)Karl von Schwarzengrau napisał(a): Jakiś PMC Suderland by się przydał?
Wszelki duch... Witam serdecznie! Kolejnego weterana na powrót "przywiało". Robi się coraz bardziej klimatycznie.

(27-06-2023 21:04)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): W mojej Nowej Ordzie pewnie nie chciałbyś działać, bo Biały Chan jest tu chyba jedynym przedstawicielem białej rasy.
Biały Chan może wynająć białe PMC... serdecznie polecam wynająć. Działalibyśmy po sąsiedzku...
ПЕТРОВ, ПАВЛОВ, ГДЕ БОЕПРИПАСЫ, БЛЯТЬ
(27-06-2023 22:07)Iwan Pietrow napisał(a): ПЕТРОВ, ПАВЛОВ, ГДЕ БОЕПРИПАСЫ, БЛЯТЬ

Ale żeś mnie teraz Sprigożynował. XD
[Obrazek: FlYScNM.png]
(27-06-2023 21:32)Ronon Dex napisał(a): Biały Chan może wynająć białe PMC... serdecznie polecam wynająć. Działalibyśmy po sąsiedzku...
Ale ja właśnie chciałbym żółte... Wink
(28-06-2023 07:15)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Ale ja właśnie chciałbym żółte...

No, ale "powiew zachodu" pewnie by się przydał... Suderland to trochę germańskie było. Fajna mieszanka by mogła z tego wyjść... bo przecież PMC to nie jest coś co stanowi znaczącą procent sił. To raczej kontraktorzy tylko wspierający działania armii.

Ale jak chcesz żółte to jako "inżynier świata" i Twój (obecnie już zaprzyjaźniony) sąsiad mogę Tobie pomóc z żółtymi... Jakiś handelek możemy rozwinąć, przejąłeś trochę bogactw na terenie pozyskanym od Nan Di, to chyba się dogadamy.  Big Grin
(28-06-2023 10:11)Ronon Dex napisał(a): No, ale "powiew zachodu" pewnie by się przydał... Suderland to trochę germańskie było. Fajna mieszanka by mogła z tego wyjść... bo przecież PMC to nie jest coś co stanowi znaczącą procent sił. To raczej kontraktorzy tylko wspierający działania armii.
Najchętniej przyjąłbym specjalistów, którzy będą szkolili moich obywateli. Niech jest ich zbyt wielu, więc trzeba będzie wprowadzić obowiązkową służbę wojskową, żeby Gwardia NO była chociaż w miarę liczącą się siłą. Nie obliczałem jeszcze liczby ludności, trzeba będzie zrobić spis powszechny, ale biorąc za przykład real - Mongolia ma 3,3 mln, a Mongolia wewnętrzna wprawdzie 24 mln, ale z tego tylko 4,2 mln to Mongołowie - to Nowa Orda nie liczy wiele więcej niż 10 mln. I dobrze, mniejszą populację łatwiej będzie kontrolować. Cool
(28-06-2023 13:27)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Nie obliczałem jeszcze liczby ludności, trzeba będzie zrobić spis powszechny, ale biorąc za przykład real - Mongolia ma 3,3 mln, a Mongolia wewnętrzna wprawdzie 24 mln, ale z tego tylko 4,2 mln to Mongołowie - to Nowa Orda nie liczy wiele więcej niż 10 mln. I dobrze, mniejszą populację łatwiej będzie kontrolować.

Niegdyś poświęcono sporo czasu na oszacowanie ludności Nan Di, która została określona na około 50 mln. mieszkańców. W chwili gdy przejąłeś część terenu Nan Di to Twoja populacja zwiększyła się o około 2-2,2 mln ludzi, ponieważ:

Hedong - określono w miarę dokładnie: 1.300.000 mieszkańców
Nanda - miasto z w przedziale 500.000 - 1.000.000 mieszkańców
Guwan i Lidian - miasta w przedziale 50.000 - 100.000 mieszkańców

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości