• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ranking aktywności
- marzec - 381 (przez 10 dni funkcjonowania na tym forum)
- kwiecień - 677
- maj - 1611
- czerwiec - 997
- lipiec - 866

Stan postów na koniec dnia 31.07.2019 - 4532.
http://suderland.y0.pl/showthread.php?ti...6#pid23146
Czwarte miejsce Bialenii, Federacja Nordacka nawet przed Sarmacją, Dreamland w stanie agonalnym.
http://fnor.cba.pl/forum/showthread.php?...49#pid7149
Trochę szerszy ranking w FN. Lipcowa aktywność u nas nie była zła, czwarte miejsce to nie tragedia. Bardziej martwi to, że koniec miesiąca był najgorszy i sierpień zapowiada się naprawdę spokojnie. Musimy się na to przygotować, może na jesień się odbijemy. Kryzysy co jakiś czas są nieuchronne, zwłaszcza że ostatnio, po burzliwych czasach, nastał okres stabilizacji, który dla wielu osób jest nudny.
Gratulacje dla Federacji Nordackiej za tak wysoką aktywność i życzę im z całego serca, aby utrzymali ją na takim poziomie jak najdłużej.
Ja też, ale niech strzegą się pychy i traktowania takiej aktywności jako czegoś, co jest normą. BiaBroHas i późniejsza Bialenia właściwie tak odebrała sobie przyjemność z zabawy, że na siłę pompowaliśmy aktywność, byle tylko nie zanotować spadku. Zajechaliśmy się wtedy.
Zupełnie przypadkiem zauważyłem pisząc dwa posty, że napisałem post nr 5000 i 5001... ot ciekawostka, ale może warto odnotować, że przekroczyliśmy pewną granicę.

Biorąc pod uwagę, ze to Forum funkcjonuje od ok. 20 marca, to funkcjonujemy 5 miesięcy i 5000 postów czyli średnia 1000/miesiąc.
Ja dodam od siebie, że ostatnie dni są bardzo dobre pod względem aktywności. Duża w tym zasługa Filipa Powietrznego. Złośliwi pewnie powiedzą, że część tej aktywności nie jest zbyt merytoryczna i będą mieli trochę racji, ale działalności w mikronacjach, jak prawie wszystkiego, najlepiej uczy się w praktyce. A Bialenia to chyba jedna z najlepszych mikronacji na początek.
Cytat:Duża w tym zasługa Filipa Powietrznego. Złośliwi pewnie powiedzą, że część tej aktywności nie jest zbyt merytoryczna i będą mieli trochę racji, ale działalności w mikronacjach, jak prawie wszystkiego, najlepiej uczy się w praktyce.
Zgadza się... i jeśli tylko taki obywatel chce się uczyć i przejąc nieco doświadczenia od tych, którzy się w to bawią nieco dłużej - to te "błędy młodości" są jak najbardziej są wybaczalne.

Filip ma ciekawe pomysły... jeżeli tylko wykrzesa z siebie nieco cierpliwości by nie robić rzeczy "na szybko", ale wolniej, a porządnie - to ma zadatki na wartościowego obywatela naszego kraju. Nauczy się....
Andrzej Swarzewski napisał(a):Złośliwi pewnie powiedzą, że część tej aktywności nie jest zbyt merytoryczna

Jo jo... Ale teraz każda aktywność jest na wagę złota!
http://suderland.y0.pl/showthread.php?ti...0#pid24310
W tym miesiącu Suderland opublikował ranking dzień wcześniej ze względu na realny urlop Ekscelencji Byfyja. A wygląda on tak:

Cytat:Republika Suderlandu: 1161 postów
Księstwo Sarmacji:  1026 postów
Federacja Nordacka: 972 posty
Republika Bialeńska: 840 postów
Królestwo Dreamlandu: 712 postow
Państwo Kościelne Rotria: 151 postów
Pustkowia Winków 147 postów
Rzeczpospolita Obojga Narodów: 144 posty
Mandragorat Wandystanu: 51 postów
Bialenia na tym samym poziomie, co w lipcu. Cytując klasyka, "tak bardzo dobrze nie jest, ale nie jest źle". Aktywność w Suderlandzie wzrosła ze względu na kryzys polityczny, a w Federacji Nordackiej spadła ze względu na brak kryzysu politycznego, który wstrząsnął krajem w lipcu. Wakacje wyraźnie nie służą Sarmacji, nie mówiąc już o Rotrii. Dreamland zwyżkuje ze względu na aż dwie zmiany na tronie, co mnie cieszy. Winkowie ożyli! 
Ranking wyraźnie pokazuje, że na chwilę obecną mamy pięć żywych państw i kilka wegetujących. To powinno mobilizować do współpracy i wspólnych działań na rzecz aktywizacji mikroświata... Ale tak się nie stanie. 
Ciężko mi rysować jakiekolwiek perspektywy na kolejne miesiące, bo w większości państw aktywność opiera się na dosłownie kilku osobach.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości