• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Propozycja z FN
Szanowni Państwo

Od razu jako twórca Federacyjnego Banku Centralnego, muszę przestrzec, że połączenie mojego systemu z innymi systemami może być kłopotliwe. O ile jest to możliwe z systemami, które są również tworzone przez osoby działające w mikronacjach, o tyle z zaproponowanym przez Filipa Powietrznego bankiem na platformie "Cyclos" może być kłopotliwe, przynajmniej przy obecnym stanie mojej wiedzy informatycznej wręcz niemożliwe (możliwe jednak, że ktoś z Bialenii zna się na tym lepiej ode mnie i widzi możliwość)
Za chwilę rozpocznę na Forum Obywatelskim ankietę w sprawie wyboru systemu bankowego. Za trzy dni dam Ekscelencji odpowiedź. Jeszcze raz dziękuję za propozycję.
57,1% głosujących opowiedziało się za przyjęciem propozycji Waszej Ekscelencji, 28,6% zagłosowało za propozycją Roberta, reszta się wstrzymała. Tak więc z radością skorzystamy, możemy ustalić szczegóły w dogodnym dla Ekscelencji terminie.
Czemu działacie wbrew mojemu postanowieniu?
Bo Prezydent jest ważniejszy niż ty. Może cię w każdej chwili odwołać.
A ponadto Republika Bialeńska jest krajem demokratycznym - Prezydent przeprowadził głosowanie obywateli i na skutek jego wyniku podjął decyzję. Ponieważ postanowienie jako takie nie ma mocy prawnej, takiej jak ustawy to nie jest potrzebna decyzja Parlamentu w tej sprawie. Prezydent jako przełożony członków swojego gabinetu ma prawo zmieniać ich decyzje.
Przede wszystkim to to postanowienie zostało wydane bez podstawy prawnej.

Nawet nie chodzi o to, kto jest ważniejszy. W tym przypadku zastosowanie się do wyroku demokracji jest konieczne, bo nie da się zmusić obywateli do uczestnictwa w systemie gospodarczym, którego nie chcą...
Dobra, uchyle postanowienie. A czy będę mógł zarządzać bankiem (nowym)?
Nie widzę przeciwwskazań, żeby nawiązał współpracę z JE Tehen-Dżekien w tej materii. Możesz go łatwo znaleźć na discordzie Federacji Nordackiej. Tylko nie nadużywaj cierpliwości Pana Prezydenta. Wink

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości