03-09-2019 13:58
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-09-2019 14:01 przez Kamil Veriopin.)
Przedstawiam Herb Wysp Przyjaźni:
A to flaga:
Może być?
![[Obrazek: PRaV5zV.png]](https://i.imgur.com/PRaV5zV.png)
A to flaga:
![[Obrazek: cv8iaY2.png]](https://i.imgur.com/cv8iaY2.png)
Może być?
|
[WĄTEK ROBOCZY] Propozycja symboli
|
|
03-09-2019 13:58
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 03-09-2019 14:01 przez Kamil Veriopin.)
Przedstawiam Herb Wysp Przyjaźni:
![]() A to flaga: ![]() Może być? Cytat:Może być? Moje propozycje: Nieco "podrasowany" herb (2 warianty): ![]() ![]() Flaga - tutaj jednak proponuje trochą zmian, bo flaga i herb to są dwie różne sprawy i umieszczanie herbu na fladze to chyba nie do końca szczęśliwy pomysł. Kolorystykę zachowałem (no może wszędzie troszeczkę zmieniłem odcień - by był wyraźniejszy).
1/ Skoro godłem wydaje się być żółta gwiazda to taka propozycja:
![]() ![]()
2/ Wariant gdzie gwiazda jest otoczona małymi - co symbolizuje Wyspy Przyjaźni, które składają się z dużej wyspy otoczonej 10 mniejszymi:
![]() ![]() Znaki rozpoznawcze.
Tutaj za dużego wyboru nie miałem, bo w takim przypadku raczej trzeba trzymać się kolorystyki i motywów z flagi czy godła.
1/ Po prostu żółta gwiazda:
![]() 2/ Forma bardziej urozmaicona o kolorystykę z flagi.
![]() 3/ Kokarda w wpisaną gwiazdą. Znaki 1-2 w przypadku malowania na ciemnych powierzchniach lub podobnych kolorystycznie do znaku - otrzymują cienką białą obwódkę.
![]() 4/ Znak złożony z kokardy z gwiazda, ale wpisany w pole. Generalnie znak numer 3 to wtedy malowanie symetryczne, a w przypadku numeru 4 niesymetryczne.
![]() Moim zdaniem najlepsze będą znaki 3 lub 4, ale w sumie znak prosty z tylko żółta gwiazdą tez ma swój urok i czytelność.
13-09-2019 13:02
Przetestowałem oznakowania w praktyce...
![]() ![]() ![]() ![]() Przyznam, że osobiście za najlepsze uważam jednak te żółte gwiazdy - w przypadku kombinacji z kolorami jasnoniebieskim i zielonym czytelność jest słaba.
13-09-2019 13:56
Herb: Wariant 1
Flaga: Wariant 3 Symbol: Wariant 3, a przy ciemnych wariant 4 Bardzo dziękuję za wykonanie. Pozwolę sobie przenieść wątek do wysypiska.
13-09-2019 14:52
Wstawiłem odpowiednie (wybrane) obrazki do galerii i podmieniłem linki w Twoim temacie "oficjalnym" (lepiej z naszej galerii niż z zewnętrznego hostingu).
13-09-2019 17:35
Dzięks
|