OK. Chodziło mi tylko o wyjaśnienie nieobecności wyspy... mnie tam jakaś katastrofa i zapadnięcie się/zniszczenie tej wyspy nie przeszkadza. Nie ma to nie ma...
|
Mapa Nordaty [Wątek roboczy]
|
|
15-09-2019 16:41
Na razie zrobiłem kontury Nordaty (Bielenia na zielono... reszta na razie bez kolorów) do mapy politycznej.
![]() Proszę o zweryfikowanie czy są to aktualne lądy na Nordacie. Zweryfikowałem oczywiście tereny należące do Republiki Bialeńskiej oraz poprawiłem kontury Hessenlandu bo swego czasu robiłem im mapę to mam dokładne linie brzegowe. Zanim zacznę cokolwiek nanosić - chciałabym sprawdzić prawidłowość lądów. Szerokość mapy to 6000 pxs (maksymalny rozmiar w naszej galerii) - co powinno pozwolić na dość dokładne naniesienie sytuacji w poszczególnych państwach.
15-09-2019 16:52
Ale Hasseland należy do Sar****i więc nie wiem o co chodzi.
15-09-2019 17:23
Leży już na Nordacie.
15-09-2019 17:28
Cytat:Ale Hasseland należy do Sar****i więc nie wiem o co chodzi. Co nie oznacza, że należy go "wygumkować" z mapy kontynentu. Nawet gdyby uznać, że nie należy do Nordaty to i tak znalazłby się na mapie... to i tak byłby w "polu widzenia" mapy - na tej samej zasadzie na realowej mapie Europy jest kawałek Afryki itd.
15-09-2019 17:29
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-09-2019 17:30 przez Hewret z Gerwenu.)
Nie, Hasseland jako prowincja leży na Kontynencie Wschodnim, czyli w Orientyce. Przez stowarzyszenie z Bialenią z nieznanych mi przyczyn zaczęto błędnie ten kraj wyspy hasselandzie (mają one nazwy albo nazwę grupową?) przypisywać do Nordaty.
http://orientyka.mikronacje.info/kontynent-wschodni/ Cytat:Nawet gdyby uznać, że nie należy do Nordaty to i tak znalazłby się na mapie... O, w tym samym czasie pisaliśmy posta. Tu nawet nie ma co gdybać. ![]() I tak, po pierwszej części zdania też pomyślałem o Afryce i o Azji Mniejszej jako przykładzie.
15-09-2019 17:35
> mają one nazwy albo nazwę grupową?
Razuri i Zegisa. Ale która jest która to już wam nie powiem (Oli Chojnackiej się zapytajcie).
15-09-2019 17:41
Aaaa, no tak...
Tak w ogóle to na nowej mapie Ronona chyba leżą ciut... za wysoko.
15-09-2019 17:43
> Tak w ogóle to na nowej mapie Ronona chyba leżą ciut... za wysoko.
Ja też zawsze uważałam że Hasseland powinien leżeć poniżej poziomu morza.
15-09-2019 17:56
Cytat:Tak w ogóle to na nowej mapie Ronona chyba leżą ciut... za wysoko.Położenie wziąłem z map Nordaty - dotychczas uznawanych za aktualne. Ale masz rację - sięgnąłem po mapę KH, którą niegdyś robiłem i tam jest położenie wg. bieleńskiej siatki kartograficznej. Te wyspy będę musiał przesunąć o jedną ich wysokość na południe oraz nieco na wschód. |
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości

![[Obrazek: pHdo8aK.png]](https://i.imgur.com/pHdo8aK.png)