No więc wyglądało by to tak...
Dwie grupy lotnicze - jedna wyposażona w F-717M3 i M4, a druga w F-504M4. W składzie każdej grupy są po trzy dywizjony. kazdy dywizjon ma dwie eskadry. Skład eskadry:
- dowództwo
- eskadra dowodzenia i zabezpieczenia (w tym zabezpieczenie lotów)
- 2 eskadry bojowe (po 4 klucze - w każdym 4 samoloty)
- eskadra techniczna (ma m.in. 4 samoloty zapasowe)
- eskadra logistyczna (transport, paliwo, uzbrojenie)
Razem 36 samolotów dywizjonie czyli 110 w grupie lotnicze, bo jeszcze dwa w dowództwie grupy.
Grupa lotnicza na F-504M4 będzie rozlokowana na trzech lotniskach w południowo-centralnej części Wyspy Wakana - po jednym dywizjonie na każdym. Główne zadania tej grupy to działania szturmowe, bo F-504M4 (czyli Corsairy) nadają się do tego bardzo dobrze. Choć oczywiście grupa może pełnić też zadania myśliwskie, wobec swoich odpowiedników.
Grupa lotnicza na F-717 będzie rozlokowana na trzech pozostałych lotniskach czyli w bazie Gwardii na Amarii, na lotnisku kolo Havane oraz na wyspie Sadia. Odrzutowe F-717 będą stanowiły "pierścień zewnętrzny" - przy czym każdym dywizjonie będzie jedna eskadra na F-717M4 (bez uzbrojenia lufowego, ale z radarem i możliwością przenoszenia 4 kpr) i jedna na F-717M3 czyli bez radaru, ale z rozbudowanymi możliwościami ataków na cele naziemne (choć też mogą brać po dwa kpr powietrze-powietrze).
Trecie grupa lotnicza - będzie grupą lotnicza lotniskowca i również będzie miała 3 dywizjony po 2 eskadry - dwa dywizjony myśliwskie (pełniące rolę też bombowo-szturnowych) oraz jeden torpedowo-bombowy (pełniący rolę tez rozpoznawczego).
Zrobiłem mała korektę w oznakowaniu - numer przeniosłem na przód kadłuba (tak jak w odrzutowych F-717) i dodałem flagę DWP na ogonie. Numer na razie jest przypadkowy bo finalnie system będzie taki, że piersza cyfra to numer grupy, druga to numer kolejny dywizjonu w grupie, a dwie ostatnie to kolejny numer samolotu czyli w pierwsze eskadrze 01-16, w drugiej 17-32, a 33-36 to maszyny zapasowe dywizjonu.
Jak to "klepniesz" to w wolnej chwili zrobię schematy grup lotniczych i samoloty w odpowiedniej numeracji.