• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
I Sobór powszechny
Jestem tylko prostym sługą Pana, a wszelkie insynuacje względem mojej łapczywości uważam za nieuzasadnione.
Ależ Szanowny Panie,
nie zainsynuowałem Pańskiej łapczywości. Wszak to nie Szanowny Pan został ekskomunikowany, tylko Piotr Pawłowicz - i jego w swojej wypowiedzi miałem na myśli. Przepraszam, jeśli mnie Szanowny Pan nie zrozumiał.
Wasza Ekscelencjo,
Nikt w Bialenii nie ma politycznych planów wobec Brodrii. Raz na zawsze pożegnaliśmy się z wszelkimi ciągotami imperialnymi ze względu na straty przewyższające zyski. Lubimy Brodrię i chętnie pomożemy, łączy nas wspólna historia i długa przyjaźń. Uznajemy Brodrię za samodzielny podmiot i nie dążymy do zmiany tego stanu.
Wasza Eminencjo, miałem swoje powody wstąpienia do klasztoru. Chciałem coś osiągnąć, lecz te oddalanie na dalszy plan to po co przyszedłem zniechęciło mnie i ostatecznie zostałem v-ateistą, ponieważ nie interesuje mnie aktualnie żadna wiara i żadna nie jest godna uwagi. Uważam, jeszcze długo zostanę bezwyznaniowcem, ponieważ nic w sferze duchowej mnie nie interesuje.
[Obrazek: FlYScNM.png]
Oj tam zaraz ateistą, po prostu przeżywa ksiądz kryzys wiary. Wink Szkoda, że nie powstanie mazdochrześcijaństwo. Nie pozostaje mi nic innego, jak dalej ciągnąć samotnie Kościół Mazdaistyczny, bardziej jako element narracji niż związek wyznaniowy. Żałuję, że nie ma jakiegoś prężnego, międzynarodowego związku wyznaniowego. Już nawet mógłby być to rotryzm, gdyby jego przywódcy potrafili spojrzeć na mikroświat szerzej, zamiast bawić się w polityczkę.
Panie Prezydencie. Wyznania można włączyć, ale na aktualną chwilę nie mam pomysłu na prowadzenie tego. Jak znajdę trochę czasu to mogę się zająć unifikacją dwóch religii.
[Obrazek: FlYScNM.png]
> Już nawet mógłby być to rotryzm

Boże broń!
> Boże broń!

Daj Boże! Smile
Cytat: Już nawet mógłby być to rotryzm, gdyby jego przywódcy potrafili spojrzeć na mikroświat szerzej, zamiast bawić się w polityczkę.
Czarni tak mają... widać nie tylko w nieistniejącym realu. Wink Big Grin
A to nieprawda jest.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości