• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mapa Nordaty [Wątek roboczy]
OK. Przyjmuję do wiadomości, że macie drugi Suderland - oznaczę to jako odrębne państwo.
Kiedy wyjdzie ostateczna wersja polityczna mapy Nordaty?
Leszek Ebe-Grüner.
-Organizator MW GT AK
-Kierowca Rajdowy Klubu Koriben Automobilë Sammën
-Prezes Xorphia Automobile Racing Club
-Dyrektor Red Star Car Corporation
-Syn Heinza Wernera-Grünera
-Miłośnik Edelweisskich Serów
Leszek Roskohard napisał(a):Kiedy wyjdzie ostateczna wersja polityczna mapy Nordaty?

Do zakończenia mapy politycznej jeszcze daleko... bo na razie ustaliliśmy w zasadzie tylko sam podział terytorialny kontynentu.

[Obrazek: ooT8Zdp.png]

Aby powstała mapa polityczna to trzeba jeszcze nanieść wiele rzeczy:
- położenie stolic i najważniejszych miast.
- położenie niektórych obiektów ważnych dla współpracy międzynarodowej jak porty lotnicze i porty morskie o znaczeniu międzynarodowym,
- zaznaczyć granice wewnętrznego podziału niektórych krajów np. składowe Federacji Nordackiej czy prowincje Sarmacji.

Popracuje nad tym w weekend, ale jest pewien problem - dla niektórych krajów dane są mi znane (np. Republika Bialeńska czy pewnie większość FN), do niektórych trzeba dotrzeć, a niektóre kraje chyba jeszcze nie wszystko ustaliły.

Pomocnym byłoby, aby zainteresowani skopiowali sobie mapę i na jej wycinku "namazali" choćby prymitywnie i byle jak Paintem potrzebne informacje.

Sam tutaj wspominałeś o Ardemii - to gdzie są takie dane jakie wspomniałem powyżej? Albo wskaż, albo wytnij sobie kawałek mapy umieszczonej powyżej i to zaznacz.
Stolica Voxlandu na mapie:

[Obrazek: BWKcAuX.png]
Kamil cały zamysł mi popsułeś. Miał Vox w centrum kraju być.
W takim razie, Voxland wstrzymuje się na razie.
No to ta mapa będzie powstawała "ruski rok"... skoro nawet władze kraju nie potrafią powiedzieć, gdzie leży ich stolica... o 2-3 innych większych miastach nawet nie wspominając. Naprawdę to takie skomplikowane?

Ciekawe czy inni, do których skierowałem zapytanie będą równie "precyzyjni".
Ja we wtorek mapę z miastami się postaram narysować. I jak ją Karol zaakceptuje, to od razu tu ją umieszczę.
Jak chcesz to mogę Tobie przekazać samą, białą (konturową) mapkę tej wyspy. Może będzie Tobie łatwiej planować zagospodarowanie terenu?

Tutaj taka mapka:

[Obrazek: KJbLCj0.png]

Ma 1600 x 1600 pxs - to powinno wystarczyć do zaplanowania sobie zagospodarowania i warunków naturalnych. Potem jak będziesz chciał to mogę na podstawie tego co wykombinujesz zrobić taką mapę jak np. robiłem dla Wysp Przyjaźni. Zostawiłem skrawki pobliskich lądów, abyś miał punkt odniesienia.

Z porównania skali z mapą RB wynika, że te 1600 pxs odpowiadają 1320 km.
Dobra, to w wtorek się postaram mapą zająć. A i Państwo Ardemskie jest teraz gminą Ludowej Republiki Magnyfikatu.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości