• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wniosek o dołączenie LRM do RPN
Szanowna Rado!
Szanowny Panie Sekretarzu Generalny!

Zwracam się jako Prezydent Ludowej Republiki Magnifikatu o przyjęcie naszego kraju do Rady Państw Nordaty.
 Zaświadczam, że Ludowa Republika Magnifikatu spełnia wszelkie wymogi zawarte w Traktacie Rady Państw Nordaty oraz akceptuje Jej prawo.
 Swoją prośbę motywuję pragnieniem dalszej integracji między państwami zwłaszcza tymi, które leżą na Kontynencie Północnym. Ludowa Republika Magnifikatu posiada oficjalne stosunki dyplomatyczne z dotychczasowymi członkami Rady Państw Nordaty tj. Republika Bialeńska oraz Federacja Nordacka.
 Liczę na pozytywne rozpatrzenie mojej prośby.

Z poważaniem,

(-) Tarsycjusz Operar
Prezydent Ludowej Republiki Magnifikatu
2.10.2019
Wasza Ekscelencjo Panie Prezydencie,
Wasze Ekscelencje Członkowie Rady Państw Nordaty,
Rozpoczynamy 5-dniową debatę. Do udziału (poza wyżej wymienionymi) są też przedstawiciele władz państw członkowskich i państwa ubiegającego się: ministrowie oraz parlamentarzyści.
Biorąc pod uwagę, że ostatnimi "czasy" mam pewne doświadczenia we współpracy w LRM jak najbardziej uważam, że należałoby to państwo przyjąć do PRN. Jak na razie widać, że mają chęć się rozwijać itd. - co dobrze rokuje dla aktywności RPN. Ponieważ jak na razie współpraca (na razie kartograficzna) przebiega dobrze, to mam nadzieję, że i na innych płaszczyznach da się coś ciekawego stworzyć.
Ja również popieram wniosek. LRM istnieje już od pewnego czasu, jest stabilny politycznie, utrzymuje przyjazne relacje z nami oraz Federacją Nordacką. Przy tym, przyjęcie Magnifikatu będzie miało bardzo pozytywny wpływ na RPN. Dotychczas nasza organizacja to współpraca FN-RB z nadbudową. Gdy uzyskamy trzeciego członka, staniemy się normalną organizacją międzynarodową.
Jak najbardziej optuję za wnioskiem. Kolejny członek RPN pomoże nam się rozwijać, a kolejny głos w debacie będzie mógł jeszcze bardziej otworzyć nam oczy na dane tematy.
Skracam więc debatę i przechodzimy do głosowania.
Jestem za.
Głosuję ZA.
Wniosek został przyjęty. Ludowa Republika Magnifikatu niniejszym staje się państwem członkowskim Rady Państw Nordaty. Proszę o wskazanie członka Rady, który będzie brał udział w głosowaniach i dyskusjach oraz reprezentował Magnifikat.
Zgłaszam siebie jako reprezentanta Ludowej Republiki Magnifikatu.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości