• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pałac Faradobusów
[Obrazek: 85_11_07_19_7_19_34.png]
Pałac Faradobusów w Mechanicach

Siedzibą gospodarza Mechanic Faradobusowskich jest wspaniały pałac noszący nazwę Pałacu Faradobusów. Jest to zarazem główna rezydencja rodu władców Hirschbergii i Weerlandu na terenie Bialenii. Badziewistyczno-klasycystyczny gmach znajduje się na północny wschód od miejscowości Mechanice, w pobliżu głównej kwatery Bialeńskich Bojówek Faradobusów, niedaleko miejsca gdzie rzeka Luda wpada do rzeki Belenus. Budynek otoczony jest przez park pełen egzotycznych roślin, poletek z burakami, alejek oraz śmieci. Obok znajduje się też parking, budy gospodarcze i posterunek gwardzistów.

[Obrazek: bursztynowy-palac-75172.jpg]

W środku znajduje się kilkadziesiąt pomieszczeń o różnym przeznaczeniu. Oprócz apartamentów i gabinetów są to sale reprezentacyjne, magazyny, ptaszarnia, kryty basen, biblioteka oraz pokój map. Wiele ciekawych rzeczy skrywają piwnice, choć pogłoski o trzymaniu tam przeciwników politycznych albo karłów należy raz na zawsze zdementować. Pałac Faradobusów jest miejscem, w którym toczy się bogate życie towarzyskie i polityczne. Na co dzień nie jest jednak dostępny dla zwiedzających. Aktualny właściciel i fundator, król Ametyst, przebywa tu okazyjnie podróżując pomiędzy Wolnogradem i Jaruzelimą, Mechanicami i Zjednoczonym Socjalistycznym Królestwem Hirschbergii i Weerlandu. Regularnie pomieszkują tu jednak jego bliżsi i dalsi krewni oraz inne pasożyty.

[Obrazek: z12477208Q,Szczegoly-na-stronie-fotograf...ro-com.jpg] [Obrazek: 12477209-zdjecie-z-cyklu-gipsy-interiors...ferro.jpeg]
[Obrazek: 5c12327739439_p.jpg?1544706809]
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
[Obrazek: fot5.jpg]

W jednej z sal pałacu urządzono bibliotekę połączoną z archiwum rodowym. Gromadzone są tu dokumenty związane z lennem oraz rodem Faradobusów i jego działalnością zagraniczną.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_02_06_19_11_55_34.png]

[Obrazek: game-of-thrones-staffel-4-episode-5-201296.jpg]

Tak się składa, że dziś mija piąta, okrągła rocznica mojej intronizacji jako króla Hirschbergii i Weerlandu. Dokładnie pięć lat temu moje wojska, zgrupowane w ramach Frontu Oswobodzenia Całej Hirschbergii, wyzwoliły mieszkańców Królewskiego Miasta Stołecznego Hrischberg-Joksopolis dając początek końcowi wojny domowej, tworząc nieśmiertelną spuściznę rozkwitającego monarchosocjalizmu partyjnego - temu, który dziś budujemy, którego bronić będziemy przed każdym wrogiem. Z tej okazji można składać życzenia dla mnie, a na gości Pałacu czekają atrakcyjne prezenty.
Ametyst Faradobus

[Obrazek: 388605-top_foto1-ojyh2.jpg?1377115205]

W związku ze sformowaniem się pierwszych pododdziałów Bialeńskich Bojówek Faradobusów w pałacu zaciągnęli wartę żołnierze Kompanii Pałacowej - osobistej ochrony gospodarza Mechanic i jego gości.
Ametyst Faradobus

Piękne... "Czerwone Kubraki" - ubiegłeś mnie - będę musiał wykombinować inną kolorystykę. W razie czego rezerwuję sobie mundury 95 pułku strzelców (brytyjski, czasy Wellingtona). 

Wink Big Grin Tongue
Ja od tego angolskiego paskudztwa trzymam się z daleka, mimo iż kiedyś byłem ich jakimś tam królem.
Ametyst Faradobus

[Obrazek: 52C2DA59-368F-4E51-A1C1-48187D4FD7BF_w1023_s.jpg]

Zgodnie z planem w pierwszych dniach października Ametyst podjął decyzję o powrocie do aktywnego życia publicznego. Po kilku dniach spędzonych w Mechanicach samochodem wyruszył w drogę do Wolnogradu.
Ametyst Faradobus

Wspaniała informacja! Czy mogę zwoływać już Sejm Rzeszy?
Zwołuj pan.
Ametyst Faradobus

Ten pałac wygląda już nieco biedacko w porównaniu ze spaniałymi opisami Mechanic i Jaruzelimy. Skoro i tak mnie tu ostatnio zbyt często nie ma to pora zarządzić remont, który potrwa przez jakiś czas. Nowe otwarcie nastąpi w sam raz przed nadaniem praw miejskich.
Ametyst Faradobus

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości