03-10-2019 19:18
Poliszynela chyba
|
Wieści z zagranicy
|
|
03-10-2019 19:40
> Podzielże się ze mną tą wiedzą, Karolu. Allora, to 666 post w tym wątku.
Czyli wychodzi na to, że tym słusznym kandydatem jest tow. Takaris Altharin.
04-10-2019 17:13
Myślę, że to mała zagadka, kogo ma na myśli Karol, naprawdę minizagadka.
Tymczasem Dreamland prowadzi rozmowy z Sarmacją na temat Awary Południowej. Wicekról Scholandii Dmowski nie jest podmiotem w ustaleniach statusu Awary. Bardzo jestem ciekawy, na czym będzie polegał ten kompromis. Mam nadzieję, że nie na przeproszeniu Sarmacji i jakiejś symbolicznej ugodzie, która tak naprawdę będzie kapitulacją przed sarmackimi żądaniami. https://forum.dreamland.net.pl/viewtopic...015#p79918 Szczerze mówiąc, niezbyt wiem do czego Dreamland potrzebuje ocieplenia stosunków z Sarmacją. Nie bez powodu w kręgach Zielonego Kościoła Sarmacja określana bywa mianem Wielkiego Szatana. A na cyrografach nikt jeszcze dobrze nie wyszedł.
05-10-2019 11:29
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 05-10-2019 11:29 przez Karol Medycejski.)
Nie to, żebym się srał teraz o tytuły, skoro Skarland jest już skansenem, jestem tylko ciekaw na jakiej podstawie mój agnat, Aureliusz Medyceusz rosci sobie prawa do skarlandzkiej korony imperialnej w herbie i tytułu "Jego Arcykatolicka Mość" skoro w Skarlandzie nawet nigdy nie był, nie mówiąc już o zasiadaniu na złotym stołku... Megalomania do kwadratu...
06-10-2019 11:21
https://www.sarmacja.org/artykul/pokaz/11807/11
W Sarmacji wciąż nie ogłoszono wyborów parlamentarnych.
06-10-2019 15:39
W FN odbyły się wybory na prezydenta.
Prezydentem Federacji Nordackiej został Henryk Wespucci!
06-10-2019 15:43
W sumie fajnie, dekady temu jak byłam aktywna to wydawał się bardzo w porządku więc tylko się cieszyć.
Oczywiście lepiej jakby prezydentem został ktoś z imieniem/nazwiskiem na literę A, ale uznam to w drodze wyjątku. ![]() Imouto każdego Bialeńczyka, Przewodnicząca RD, Uczestniczka Powstania Marcowego
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي
Obywatelka Bialenii pochodzenia Teutońskiego, Imamka Szyizmu, XXIX Prezydent RB
07-10-2019 13:50
Wracamy do życia!
Zaprosiłem znajomych z reala i mam nadzieję, że kraj odżyje. ![]() http://krbat.cba.pl/index.php
07-10-2019 17:44
Z całym szacunkiem dla ciebie tatku, ale ten kraj w ciągu tygodnia, maks 2 tyg. upadnie.
Ja to na twoim miejscu pomógłbym np.Bialeńczykom w rozwoju już dobrze funkcjonalnego kraju.
Leszek Ebe-Grüner.
-Organizator MW GT AK -Kierowca Rajdowy Klubu Koriben Automobilë Sammën -Prezes Xorphia Automobile Racing Club -Dyrektor Red Star Car Corporation -Syn Heinza Wernera-Grünera -Miłośnik Edelweisskich Serów
07-10-2019 19:31
>Z całym szacunkiem dla ciebie tatku, ale ten kraj w ciągu tygodnia, maks 2 tyg. upadnie.
Z tego co wiem, to Ty synu reaktywowałeś Ardemię i szybko włączyłeś ją do Republiki Ludowej Magnifikatu. Także nie ucz mnie jak mam działać. Poza tym poszedłem o krok dalej od wszystkich osób, które reaktywują dawne państwa, ponieważ ściągam ludzi spoza pollinu, ponieważ nie ma sensu wciągać w to starych ludzi, którzy wrócą na jakiś czas, a nowi mogą dać nam siłę. A nie wiem czy wiesz Pollin jest wymierającą krainą i jest coraz mniej nowych ludzi, dlatego sam byś postarał się wskrzesić porządnie tę Ardemię i ściągnąć do niej ludzi.
|