• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wieści z zagranicy
Cytat:No i jeszcze kwestia robienia polityki w cieniu - RCA jest mentalnie w 2010, gdzie takie uprawianie polityki wewnętrznej lub zewnętrznej miało sens, bo i ogólna aktywność w mikronacjach była naprawdę niezła. Dzisiaj, gdy Sarmacja i Dreamland to dwa stetryczałe i rachityczne szkielety (Sarmacja dodatkowo to moralny bankrut) jest to działanie absolutnie bezsensowne. W dodatku wygląda to naprawdę żałośnie, gdy musisz ogłaszać, że robisz tę politykę w cieniu (RCA lubi to wywlekać na forum - wcześniej u nas, a teraz u siebie), by jednak jakąś tam aktywność wygenerować. Jak już działamy zakulisowo, to może trochę konsekwencji? Upomnieć i skarcić też można "na privie".
Moim zdaniem ta polityka w cieniu miałaby sens, gdyby władze rzeczywiście kimś zarządzały, a społeczeństwa liczyłyby chociaż kilkadziesiąt osób. Ale jak zarządzających jest więcej niż zarządzanych, to jest to przedziwna maniera. Każdy może działać po swojego, moje podejście do mikronacji nie jest jedynym słusznym, ale naprawdę trudno mi pojąć cel działań zakulisowych. 
Cytat:Niemniej, nie doszukiwałbym się tutaj jakiegoś spisku, z góry ukartowanego sporu. 
Też się nie doszukuję, Andronik po prostu jest dzbanem oraz infantylnym napinaczem. Ale niektórzy (RCA, a także Suderlandczycy, którzy na złość Dmowskiemu chcą poprzeć Sarmację) nie potrafią zrozumieć, że Sarmacja jest państwem bandyckim i antyreklamą mikroświata. Flirtowanie z tą postmikronacją jest w moim głębokim przekonaniu szkodliwe. Należałoby wznieść się ponad swój chwilowy interes (dowalenie Dmowskiemu; nabicie kilku postów informując o rozmowach, a potem kilku informując o zawartym porozumieniu) i pokazać im środkowy palec.
Cytat:Też się nie doszukuję, Andronik po prostu jest dzbanem oraz infantylnym napinaczem. Ale niektórzy (RCA, a także Suderlandczycy, którzy na złość Dmowskiemu chcą poprzeć Sarmację) nie potrafią zrozumieć, że Sarmacja jest państwem bandyckim i antyreklamą mikroświata. Flirtowanie z tą postmikronacją jest w moim głębokim przekonaniu szkodliwe. Należałoby wznieść się ponad swój chwilowy interes (dowalenie Dmowskiemu; nabicie kilku postów informując o rozmowach, a potem kilku informując o zawartym porozumieniu) i pokazać im środkowy palec.

Oczywiście powinniśmy dodać, że to napinactwo to jest jego zewnętrzna maska, a w rzeczywistości jest błaznem (podobnie jak ja) i po prostu urządził sobie zabawę, która ma równolegle pobudzić Niewolnię (#pdk: etymologów). Problem jednak niekiedy polega na tym, że gdy taki dowcipniś dostanie urząd, to nie będzie umiał rozdzielić sfery publicznej i sprawowania władzy od błaznowania i prywaty. Jak jeszcze dorzucimy do tego quasi-militarystyczną i faszystowską retorykę (i tym razem nie jest to określenie na wyrost), to taki jegomość potrafi nieźle nasrać w garnuszku zwanym mikroświatem. I choć v-świat to zabawa, a nie sirjus biznes, to jakieś minimum w zakresie przestrzegania pewnych standardów jest jednak wskazane. 

Natomiast Dmowski to kolejny przykład takiego małego Benito, tyle tylko, że nie mającego za grosz poczucia humoru i który na razie (nieudolnie) próbuje się maskować.

> Nie jest wykluczone, że władze centralne zduszą spór w zarodku

Wszystko zależy od tego co zrobi Sarmacja. Bo w ich przypadku mam wrażenie, że władze centralne nie zrobią nic, a nawet warchołów poprą.

> a także Suderlandczycy, którzy na złość Dmowskiemu chcą poprzeć Sarmację

LMAO!

Kiedy grudge przesłania ci umiejętność racjonalnego myślenia.
http://fc.sarmacja.org/viewtopic.php?f=9...41#p317341
Andrzej, chyba właśnie zostałeś jakby persona non grata w Sclavini.
Karolu, kolejne miejsce do którego nie wybierzemy się na wakacje!
> Andrzej, chyba właśnie zostałeś jakby persona non grata w Sclavini.

A mnie jak zwykle pominięto, pfffff.
Nic dla nich nie znaczysz. :c
[Obrazek: knK83ML.png]
Imouto każdego Bialeńczyka, Przewodnicząca RD, Uczestniczka Powstania Marcowego
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي
Obywatelka Bialenii pochodzenia Teutońskiego, Imamka Szyizmu, XXIX Prezydent RB

To jakaś podróba statusu osoby niepożądanej. Zwykłe naciąganie (a może obciąganie?) prawa, a raczej nazwy. Szkoda.

Aczkolwiek, dzięki temu:

Cytat:Urząd Konsularny uważa powyższe osoby za wrogów Sclavinii i zaleca minimalizację kontaktu z rzecznymi.

mogę oficjalnie powiedzieć, że zostałem urzędowo uznany za rzecznego. Teraz tylko nazwą mnie gdzieś gadem i będzie wonsz rzeczny jakby nie patrzeć.

Heeej, Andronik! Siedzę sobie w Bialenii i gadam z Andrzejem Swarzeswskim i Karolem Medycejskim. Przyjdź tu i mi zabroń!
Sclavińczycy to zawsze była banda pajaców z kijem w dupie, kij im w oko.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości