• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wieści z zagranicy
Cytat:Ale racją jest to, że skoro jakieś dane o Wurstlandii pozostały, to powinny być uwzględnione. Chociaż na takiej zasadzie, jak my zaznaczyliśmy na mapie ruiny miast valhallskich.
No cóż próbowaliśmy... pierwotnie narysowana mapa uwzględniała ile się dało (na ile były dane) z dawnej Wurstlandii czyli kształt wyspy, położenie masywów górskich, dwóch dużych jezior oraz przebieg rzek... też na ile się dało odczytać te pozostałości po "kiełbasiarni".

Ale z drugiej strony rozumiem Voxlandczyków... jak mają się żreć z jakimś oszołomem o "wykorzystanie konturów" to prościej zrobić nowe. W sumie odtwarzanie dawnych kształtów i różnych rzeczy z ich mapek zajęło mi kilka razy więcej czasu niż narysowanie nowego konturu wyspy dla Voxlandu. W sumie na Nordacie tyle się już zmieniło, że zmiana kształtów jednego lądu dla "świętego spokoju" nic nie znaczy.

A i okazja jest - skoro mamy szczyt to można to wszystko usankcjonować.
Czyli rozumiem że Wurstlandia będzie wygumowana, a w jej miejsce wejdzie wyspa z Voxlandu?
Leszek Ebe-Grüner.
-Organizator MW GT AK
-Kierowca Rajdowy Klubu Koriben Automobilë Sammën
-Prezes Xorphia Automobile Racing Club
-Dyrektor Red Star Car Corporation
-Syn Heinza Wernera-Grünera
-Miłośnik Edelweisskich Serów
Cytat:Czyli rozumiem że Wurstlandia będzie wygumowana, a w jej miejsce wejdzie wyspa z Voxlandu?
Na to wygląda... skoro ktoś sobie "rości prawa" do konturów, które można narysować w kilkanaście minut.

W każdym razie ja oświadczam, że jeżeli Voxland przyjmie moją propozycję to nijakich praw sobie do konturów ich wyspy nie chcę... dotyczy to też przyszłych pokoleń mikronautów.
Przemyślcie sprawę jeszcze raz. Lepiej spróbować się dogadać, niż grzebać czyjeś dziedzictwo.
Ja chciałem im dać północ wyspy na prowincję Voxlandu. Powiedzieli, że nie.
To tak jakby włamywacz włamał się do twojego domu i łaskawie pozwolił ci zostać w jednym pokoju.
Ja bym się zgodził. Zwłaszcza gdyby włamywacz był silniejszy
Pragnę zauważyć, że wasza mikronacja do przesadnie aktywnych nie należy i tu muszę przyznać, że popełniliśmy błąd. Wystarczyło przeczekać jeszcze ze dwa tygodnie i byłoby po krzyku...
A byś się zdziwił.
Co z tego że byłby silniejszy, jak by gość mógłby być od niego mądrzejszy? Tongue
Leszek Ebe-Grüner.
-Organizator MW GT AK
-Kierowca Rajdowy Klubu Koriben Automobilë Sammën
-Prezes Xorphia Automobile Racing Club
-Dyrektor Red Star Car Corporation
-Syn Heinza Wernera-Grünera
-Miłośnik Edelweisskich Serów

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości