• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Gala Rocznicowa
Ministrze SZ... zaproszenia proszę rozesłać do wszystkich zaprzyjaźnionych krajów.

Powiedzmy, że w KD sam to załatwię. Obecnie jestem na etapie rozwijania współpracy wojskowej z tym krajem... i chyba będzie to pierwsa sytuacja, gdy taka współpraca nie kończy się wraz podpisaniem traktatu. Jestem w bezpośrednim kontakcie z Królem Deramlandu - to zaproszenie biorę na siebie.

PS. Jeśli potrzebny jest jakiś druk oficjalny to matryca "papieru firmowego" jest gotowa... mogę podesłać.
No to poproszę. Oprócz głów państw pozapraszam jeszcze byłych obywateli, itd. Jak dostaną oficjalne zaproszenie, to może będą mieli większą motywację, żeby tu zajrzeć.
Ucieszyłbym się gdyby zaproszenie dostał Piccolomini.
Pomyślimy, nie wykluczam. Smile
Moja propozycja jest następująca.
Dla głów państw i obywateli: Dreamland, Suderland, Magnifikat, Batawia, Rotria, RON

Imienne: Robert Fryderyk (cesarz-senior). Ojcowie-założyciele RB: Jan Kaniewski, Baltazar Dostojewski, Maciej Kamiński, Konstanty Jerzy Michalski. Zasłużeni prezydenci bez obywatelstwa: Feliks Spirkin, Alberto Carlos de Medici y Zep. 
+ ogólne zaproszenie dla wszystkich obecnych i byłych obywateli (do rozesłania wszędzie, gdzie kto będzie chciał).
No to tylko musimy uzgodnić treść zaproszenia... "papier firmowy" mam przygotowany.
Myślę, że nie ma co kombinować, proponuję klasycznie:
"Prezydent Republiki Bialeńskiej
zaprasza
Jego Świątobliwość/Ekscelencję/Królewską Mość/Cesarską Wysokość/(w przypadku obywateli tytulaturą odpowiednią do tytułu szlacheckiego) XYZ 
na uroczystą galę
z okazji VI Rocznicy Republiki Bialeńskiej,
która odbywać się będzie w dniach 15-17 listopada 2019 r.
w Pałacu Prezydenckim w Wolnogradzie."
OK. Podeślij mi na PW listę zaproszonych, wraz odpowiednią tytulaturą - jutro będziesz miał zaproszenia gotowe.
Gotowe. Roześlę w piątek, bo jutro nie będę miał czasu. A w weekend zajmę się myśleniem nad oprawą Gali.
Ja przekażę do Rotrii.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości