• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wojskowe Zakłady Montażowe Nr. 4 "Tauzen"
[Obrazek: YIZMUwC.png]
https://helmutpohl.wixsite.com/tauzen

W dobie tworzenia zakładów zbrojeniowych, zbrojenia, walki na śmierć i życie, potrzeba Ci sprawdzonych kontrahentów. Nudzi Ci się? Nie masz co zrobić z Dreamami zalegającymi na koncie? Musisz dozbroić swoją prywatną bojówkę aby wyrównać szanse z siłami rządowymi? Masz dosyć przypominania sąsiadowi, żeby przestał zajmować Twoje miejsce parkingowe pod blokiem? A może chcesz zwalczyć stare baby w autobusie? Masz jedno rozwiązanie - Wojskowe Zakłady Montażowe Nr. 4 "Tauzen". Sprzedajemy wszystko, każdemu, bez papierkowej roboty, bez okazywania dowodu, za gotówkę, teraz. Zadzwoń już dziś aby do każdej przesyłki otrzymać w gratisie zestaw japońskich noży kuchennych do suszi. ALE TO NIE WSZYSTKO! Do pierwszego zamówienia dorzucamy firmowy rabat -15% z naszej oferty pojazdów opancerzonych. Nie wahaj się, dzwoń już dziś - TLX: 555-332. ALBO ODWIEDŹ NAS W SKLEPIE FIRMOWYM! -> Więc na co jeszcze czekasz? Kup teraz, użyj jutro, morduj ludzi, dobrze się baw, zmień bieg historii. 

(Oferta ograniczona do Modeli Rocznika 1983)

Mi też sprzedajcie?
Brzmi kusząco, ale nie mam dreamów... Może sprzedacie mi trochę sprzętu w zamian za, powiedzmy, 10% zysków ze sprzedaży ropy wydobywanej na terenie Dżamahiriji po tym, jak w pełni ją zdobędziemy?
A co Szanowny Pan sobie życzy zakupić?

Dreamy to taka naturalna droga, zwłaszcza jak się jakieś ma. Przyjmujemy wszelkie formy płatności. Pierwszym pytaniem byłoby jednak: czego dokładnie potrzeba?
Mogę na przykład zaproponować, na potrzeby ekspedycji na biegun - 7,5 t Tauzena Nerpa. Jego napęd 4x4 spokojnie poradzi sobie w każdym terenie. Możemy go dostarczyć ze zwyczajną skrzynią ładunkową, a możemy zamontować jakąś zabudowę specjalną. Do tego posiadamy możliwość sprzedaży akcesoriów wszelakich, np. integracji silnika z generatorem prądotwórczym, montażu ogrzewania postojowego, docieplenia kabiny, w zależności od potrzeb klienta docelowego.

[Obrazek: ss_215727883cc391ee0718e9bdaa145080e3f8f...1561549997]
[Obrazek: 920b4f97ec1fd1b657634ded7368d0c2.jpg]
m².r napisał(a):Mogę na przykład zaproponować, na potrzeby ekspedycji na biegun - 7,5 t Tauzena Nerpa. Jego napęd 4x4 spokojnie poradzi sobie w każdym terenie. Możemy go dostarczyć ze zwyczajną skrzynią ładunkową, a możemy zamontować jakąś zabudowę specjalną.
Propozycja ciekawa... ale obawiam się, że taki pojazd nasze Siły Zbrojne już posiadają. Co prawda nasze katalogi sprzętowe (w tym ten obejmujący pojazdy tej klasy) jeszcze nie zostały przeniesione w pełni na nowe forum.

Jednak pojazd umieszczony na pierwszym palnie jest w wyposażeniu naszych Sił Zbrojnych jako UVM-D.

[Obrazek: eD9EHRd.jpg]
UVM-D-44

[Obrazek: vNPexX1.jpg]
UVM-D jest używany m.in w działonach holowanych moździerzy 120 mm w piechocie morskiej.

Przy czym nie ma 7,5 tony... a 4 tony masy własnej i 2,5 tony ładunku, natomiast ten na drugim planie reprezentuje klasę jak najbardziej reprezentowaną w naszej armii czyli samochód ciężarowo-terenowy UVM-6, który wystepuje w wersjach 4x4, 6x6 i 8x8. Mnożenie typów bardzo podobnych w zastosowaniu i parametrach pojazdów nie ma chyba większego sensu - zresztą w SZ RB jest również sporo pojazdów starszych i nietypowych, które są sukcesywnie wycofywane, nawet z tyłowej logistyki.

Pozostają chyba odbiorcy prywatni...
Wszystko się zgadza, tylko u nas 7,5 t to klasa ciężarówki, a nie jej waga. Smile

Armii mogę zaproponować KTO Dromadera w wersjach sztab, warsztat polowy albo do zwalczania zagrożeń chemicznych.

[Obrazek: 1gSX8eI.jpg]

Znakomite właściwości terenowe, mobilność i zabudowa wersji ABC nie mają sobie równych. Cecha pływalności pomoże przy podjęciu decyzji w przypadku uzbrajania jednostek zwiadowczych lub obrony wybrzeża. 
Ładowność 2+8 wystarczy do przewiezienia standardowego plutonu zmechanizowanego w Republice Bialeńskiej więc nie trzeba będzie modyfikować struktury plutonu.

[url=https://static.wixstatic.com/media/b41ab1_d3e3c95323814bb1808714a346ecaeee~mv2.jpg/v1/fill/w_966,h_626,al_c,q_85,usm_0.66_1.00_0.01/1gSX8eI.jpg][/url]
Właśnie, skoro o biegunie mowa: czy Dreamland i/ lub okupowana Schoolandia wie coś o bazie Schoolandii w tamtych regionach?
Nie jestem tu z wizytą dyplomatyczną, ani jako głowa państwa - sprzedaję jedynie wyroby firmy, którą zarządzam, dlatego nie odpowiem Panu na pytanie, proszę je kierować do MSZ.
Aha, ok.

A tak swoją drogą, co wszystkich teraz naszło na robienie firm zbrojeniowych?
Cytat:Właśnie, skoro o biegunie mowa: czy Dreamland i/ lub okupowana Schoolandia wie coś o bazie Schoolandii w tamtych regionach?
Ekhm, proszę nie rozprzestrzeniać sarmackiej propagandy. Scholandia dobrowolnie weszła w unię z Dreamlandem, traktat został podpisany przez króla Scholandii, który panował przez 4 lata (a więc nie był z pewnością jakimś figurantem).
https://forum.dreamland.net.pl/viewtopic...684&t=4558

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości