27-11-2019 16:55
Moi Drodzy,
przyszedł mi do głowy pewien pomysł natury biurokratycznej. Obecnie ilość lenn możemy oszacować jedynie poprzez skrupulatne przeglądanie ich działów, które po części są nieaktywne, oraz postanowień prezydentów w sprawie ich nadania czy rozszerzenia. Nie mam, jako Lew, jednego miejsca, w którym byłyby zebrane informacje na temat ich wszystkich razem z danymi właścicieli, granicami czy ilością folwarków. Myślę, że warto by to zmienić, także z przyczyn praktycznych.
Chciałbym w tym celu wydać rozporządzenie o utworzeniu Rejestru Lenn i Wolnych Miast Rzeszy. Na jego mocy wszyscy aktywni lennicy zostaną zobowiązani do spisania się i podania: nazwy lenna, najlepiej także linku do postanowienia prezydenta, ilości folwarków (później będę ją aktualizował już automatycznie), lokacji (najlepiej z mapą) oraz ewentualnie informacji na temat działającej tam gwardii. Późnej ja wpiszę lenno do Rejestru oraz nadam mu krótki znak (np. Mechanice Faradobusowskie - MF, Venomania: Ven), który będzie używany w niektórych sytuacjach. Pomysł ten zaczerpnąłem z Ciprofloksji, gdzie się kiedyś sprawdził, a także od realowego PKP, które nadają takie skróty stacjom kolejowym (Zgorzelec to Zg itp.).
Lenna, które nie zostaną wpisane, bo na przykład lennicy nie działają już w Bialenii, a które posiadają działy po jakimś czasie zostaną formalnie zabezpieczone, a ja będę się starał skontaktować z gospodarzami. Jeżeli np. po dwóch miesiącach nie dostanę odzewu złożę, jako Lew, wniosek do Konduktora o ich likwidację (lenn, nie lenników).
Jako Lew myślę, że będzie to rzecz dosyć przydatna, jeżeli w jednym miejscu zgromadzimy podstawowe informacje i nie trzeba będzie się do nich dokopywać.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus
Ametyst Faradobus
Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]](http://spolecznosc.bialenia.org.pl/gallery/85_13_12_22_10_32_48.png)
![[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]](http://spolecznosc.bialenia.org.pl/gallery/85_13_12_22_10_32_48.png)