• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wieści z zagranicy
Imperialne plany Swarzyzmu dalej realiziwane bez jakichkolwiek ograniczeń.
[Obrazek: knK83ML.png]
Imouto każdego Bialeńczyka, Przewodnicząca RD, Uczestniczka Powstania Marcowego
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي
Obywatelka Bialenii pochodzenia Teutońskiego, Imamka Szyizmu, XXIX Prezydent RB

Dobra, skoro Andrzej chcesz to se wypowiedź porozwijam. I poodnoszę się do paru rzeczy w tej rundzie 1 (niezły pomysł z nazwaniem tego rundami).

>wzmocnienia partnerstwa z Republiką Bialeńską

Dobry pomysł. 

>odzyskanie Awarry Południowej

Czy władze Dreamlandu myślały o strategii ,,sarmackiej"? Tzn. nie uznajemy, nie istnieją, ich terytorium to OBPP, zajmujemy. Zawsze działa, przynajmniej w wykonaniu Sarmacji.
Szczerze powiedziawszy mocno bawi mnie fakt, że w Bialenii więcej mówi się o wyborach w Dreamlandzie, niż w samym Dreamlandzie. :^)
Ogłosić można wszystko, ale Dreamland najwyraźniej ma większe aspiracje. I słusznie, trzeba stawiać sobie ambitne cele. Wink
JKM i JKW zawiedzeni aktywnością kandydatów w wyborach na premiera: https://forum.dreamland.net.pl/viewtopic...508#p81508
Można udawać, że polityka w mikroświecie dalej istnieje, ale to i tak dużo, że chociaż jeden ciekawy program powstał przy okazji tych wyborów, bo przeważnie nie ma żadnych. Może przy okazji wyboru genseka tej postulowanej przez Roberta i mnie organizacji międzynarodowej będą większe emocje? Bo w ramach poszczególnych państw dawno już nie widziałem rzeczywiście emocjonujących wyborów.
Smutna prawda, smutna rzeczywistość. Miałem ogromne nadzieje widząc kto się do wyborów zgłasza poza mną. I co? I się, mówiąc wprost, zesrało. Ja rozumiem, że trochę jestem straszny i w ogóle, ale... to mnie Dreamlandem straszono, nie na odwrót. I co? No i się zesrało.
RIIF, Mikronacyjny Matuzalem.
A czy Dmowski kiedyś zrobił to, co był mówił, że zrobi? Ja jeszcze nie widziałem, koledzy z Suderlandu również. Wink
Natomiast myślę, że rozpaczanie nie ma sensu (wiem, przyganiał kocioł garnkowi), trzeba coś wymyślić. Najgorsze jest to, że nie możemy zrobić tego, co byłoby w obecnej sytuacji najbardziej logiczne.
Gdyby to tylko ode mnie zależało... nie wahałbym się.
RIIF, Mikronacyjny Matuzalem.
Ja jestem dyktatorem, Alija trollem, Ametyst emerytem, a Joachim ciemniakiem. Któż to nas tak pięknie podsumował?
https://forum.dreamland.net.pl/viewtopic...532#p81520

W zasadzie wypowiedź słaba, przewidywalna, ale chociaż wiedzcie, że jesteście obrażani. xD
> Któż to nas tak pięknie podsumował?

Zgadłam bez otwierania.

Swoją drogą Ronon = Dmowski confirmed.
Ależ ja jestem emerytem, co on mi chciał zaimponować czy dogryźć? Myśli, że będzie mocniejszy?
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości