Moi Drodzy,
dziękuję za poparcie. Zupełnie się go nie spodziewałem, ale wobec tak licznych nalegań jestem zmuszony poprzeć własną kandydaturę na Lwa Wolnogradu. Ze swojej strony deklaruję, mówiąc ogólnie, kontynuację dotychczasowej polityki. Wierzę, że wkrótce uda nam się dokończyć dzieła organizacji Gwardii Rzeszy, co do tej pory szło w jak najbardziej pomyślnym kierunku. Poza dalszym rozwojem Polesia, które będzie wciąż moim oczkiem w głowie, chciałbym szczególnie skupić się na Anatolii, która powinna uzyskać jakiś bardziej konkretny kształt i klimat. Będę tu liczył na Waszą współpracę i na zaangażowanie Andrzeja, którego chcę ponownie zaproponować jako kandydata na Miecznika.
W trakcie minionej kadencji powoli wykształciły się pewne różnice, głównie mentalne, pomiędzy Rzeszą i Dżamahiriją, co jest bardzo dobre i myślę, że należałoby te współzależności podkreślić także na gruncie narracyjnym. Chciałbym też zapowiedzieć złożenie kilku projektów, wśród których znajdą się między innymi projekt ustawy o odznaczeniach Rzeszy, projekt ustawy o wolnych miastach i związany z nim projekt nowelizacji ustawy o Rzeszy i Dżamahiriji. Na początku kadencji zakończę też spis lenników i wykonam związane z tym czynności. Wreszcie pragnę powrócić do rozwijania naszej stolicy, bo na tym polu czeka nas tyle pracy, co możliwości.