• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mapa wojny w DB
Stworzyłem roboczą mapkę konfliktu w Dżamahiirji Bialeńskiej. 
Turkusowy - Ajszaburska Republika Ludowa,
Zielony - Swarzogrodzka Republika Ludowa,
Limonowy - tereny pod kontrolą Sił Zbrojnych RB,
Różany - Fāṭima,
Czerwony - Świecka Dżamahiirja Ludowo-Demokratyczna,
Ciemnoczerwony - Topolińska Republika Ludowa,
Purpurowy - Protektorat Numbres.
Co robimy dalej z konfliktem? Konferencja pokojowa i próbujemy ustalić formę dalszego funkcjonowania DB, czy może ciągniemy konflikt? Jakaś mało żywiołowa ta nasza wojna, no ale taki senny czas w całej Bialenii nastał. Ale może spróbujemy nakreślić jakieś zasady prowadzenia konfliktu? Nie będzie to łatwe, ale możemy spróbować. Oczywiście o ile ktoś jest zainteresowany, bo ostatnio mam wrażenie, że moje propozycje nie cieszą się specjalnym entuzjazmem.
Tłuc się!
Mi też wydaje się, że to będzie najciekawsze. Wkrótce nadejdzie konfrontacja, więc jest szansa na to, że zacznie się dziać. Skoro my jesteśmy w sojuszu, a Alija nie dąży do dalszej ekspansji, to przydałoby się, żeby Iwan przejął większe tereny i ktoś opowiedział się po jego stronie. Może chociaż kupi broń ze strefy pod kontrolą SZRB?
Żałuję bardzo, że Ali i Akrypa nie zaangażowali się bardziej, bo DB to ich dziecko, ale chyba trzyma ich realioza/wypalenie.
Ja czekam aż wkroczą bialeńskie SZ i zrzucom na was atomufffki!

Nie strasz, nie strasz, bo będziesz miał uchodźców w Mockeryshire.
> wkroczą bialeńskie SZ i zrzucom na was atomufffki!

Nie zrzucom. Atomówki są na liście płac SAL, a nie BSZ.
Już nie - kupiłem je od jakiegoś handlarza wielbłądami po niezłej imprezie.

To było tak, że leżę na dywanie w namiocie z 25-ma Dżamaharijczykami brodryjska gorzała leci 10-cio l. Bongo się kopci na dromaderze kurwa dredy pierdolniety Suderlandczyk mu zrobił ?! I chuj. Jakiś chyba ?? hasselandzki diuk ssie mi palca u nogi ??! Jebla idzie dostać. Trzymajta się w tej Dżamahariji !!!

Jak napisałem wcześniej... dopóki to jest konflikt o władzę czy podział terenów DB to SZ RB się wtrącać nie będą... oczywiście jeżeli nie zostaną zaatakowane. Ten konflikt nie stanowi zagrożenia dla spójności czy jedności terytorialnej RB - a fakt, że "kacykowie" sobie dzielą ziemię w ramach pewnego regionu RB to SZ RB w sumie nie interesuje, byle trzymać się w bezpiecznej odległości od baz wojskowych.
Też myślę, że nie jest to żadne zagrożenie dla RB. Ale z drugiej strony lekka "stronniczość" mogłaby być ożywcza. W starej bialeńskiej dialektyce porządku i anarchii ostatnio trochę za bardzo poszliśmy w stronę porządku i zrobiło się nieco zbyt spokojnie. To zrozumiałe, bo wcześniejszy (sprzed odzyskania suwerenności) chaos był szkodliwy i męczący, ale teraz przydałoby się trochę ożywczego fermentu...

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości