• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IV Sesja Sejmu Rzeszy [wybór Lwa Wolnogradu]
[Obrazek: 16bOy1y.png]

Wielmożni Lennicy i Czcigodni Plenipotenci Wolnych Miast!

Pierwszym punktem obrad Sejmu będzie wybór Lwa Wolnogradu.

Przystępujemy do zgłaszania kandydatur - ze swojej strony zgłaszam oczywiście kandydaturę dotychczasowego Lwa Wolnogradu Ametysta Faradobusa. Jest to osoba, która najlepiej sprawdza się na tym stanowisku oraz jest on mocno związany z Rzeszą do początku jej powstania i oddany jej ideom. Moim zdaniem nie ma lepszego kandydata.

Przez następne 24 godziny przyjmuje ewentualne zgłoszenia innych kandydatów - po czy przystąpimy do głosowania, które potrwa trzy dni.
Wasza Ekscelencjo Panie Prezydencie, Wielmożni Lennicy i Czcigodni Plenipotenci Wolnych Miast,

Deklaruję poparcie dla dotychczasowego i jedynego prawdziwego Lwa Wolnogradu Ametysta Faradobusa. Jako Miecznik Portu Arthurberg czuję się w obowiązku poinformować, że Anatolijczycy w okresie rządów Ametysta Faradobusa bogacą się najszybciej w historii i poziomem zamożności dorównują już Dreamlandczykom oraz znacznie przewyższają Sarmatów. Przeciętna anatolijska rodzina nigdy jeszcze nie jadła tak dużo mięsa, ani tak często nie wyjeżdżała na wakacje. Dementuję stanowczo pogłoski, jakoby do statystyk gospodarczych dla Anatolii brano pod uwagę jedynie arystokratów, przemysłowców i wielkich posiadaczy ziemskich.
Moi Drodzy,

dziękuję za poparcie. Zupełnie się go nie spodziewałem, ale wobec tak licznych nalegań jestem zmuszony poprzeć własną kandydaturę na Lwa Wolnogradu. Ze swojej strony deklaruję, mówiąc ogólnie, kontynuację dotychczasowej polityki. Wierzę, że wkrótce uda nam się dokończyć dzieła organizacji Gwardii Rzeszy, co do tej pory szło w jak najbardziej pomyślnym kierunku. Poza dalszym rozwojem Polesia, które będzie wciąż moim oczkiem w głowie, chciałbym szczególnie skupić się na Anatolii, która powinna uzyskać jakiś bardziej konkretny kształt i klimat. Będę tu liczył na Waszą współpracę i na zaangażowanie Andrzeja, którego chcę ponownie zaproponować jako kandydata na Miecznika.

W trakcie minionej kadencji powoli wykształciły się pewne różnice, głównie mentalne, pomiędzy Rzeszą i Dżamahiriją, co jest bardzo dobre i myślę, że należałoby te współzależności podkreślić także na gruncie narracyjnym. Chciałbym też zapowiedzieć złożenie kilku projektów, wśród których znajdą się między innymi projekt ustawy o odznaczeniach Rzeszy, projekt ustawy o wolnych miastach i związany z nim projekt nowelizacji ustawy o Rzeszy i Dżamahiriji. Na początku kadencji zakończę też spis lenników i wykonam związane z tym czynności. Wreszcie pragnę powrócić do rozwijania naszej stolicy, bo na tym polu czeka nas tyle pracy, co możliwości.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Zarządzam głosowanie - głosujemy ZA lub PRZECIW kandydaturze Ametysta, podając siłę głosu.

Oddaję głos ZA - 139 folwarków.
Za, 10 folwaków
No to za, 112 folwarków.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

272 głosów ZA.
Kończymy głosowanie.

[Obrazek: 16bOy1y.png]

Wielmożni Lennicy i Czcigodni Plenipotenci Wolnych Miast!

Jako Wikariusz Rzeszy stwierdzam, że Lwem Wolnogradu został ponownie Ametyst Faradobus

Ronon Dex
(-)

Gratuluję i przekazuję mu prowadzenie obrad IV Sesji Sejmu Rzeszy.
Niech żyje Fuhrer Lew Rzeszy Bialeńskiej!
Danke! Posdhawiam Was ciule! Zupełnie się nie spodziewałem.
Ametyst Faradobus

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości