• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
v-śmierć
Zachorowałem na ciężką chorobę głowy. Niestety po 3 dniach zmartwychwstałem zmarłem. Proszę o uznanie jako v-zmarłego.

Wszystko co moje przekazuje mojemu kuzynowi Apollu Sadeckiemu, który za niedługo się tu zarejestruje.
Rozumiem, że Apollo Sadecki to Twoja nowa tożsamość?
Jest jakiś sens v-umierania po to, żeby zaczynać na innym koncie, gdzie i tak każdy wie, że to ta sama osoba?
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Czegoś nie rozumiem... Rozumiem v-śmierć, rozumiem zmianę personaliów (choć w sumie ile razy można?), ale czy my właśnie czytamy przyznanie się do stworzenia własnego klona?

Co do spadków to można przekazać majątek innej osobie... ale takowa musi istnieć. Zaistnieje dopiero jak się zarejestruje, ale skoro zrobi to przed v-śmiercią to będzie to klon. Mamy tutaj pewien problem... nie można zrobić darowizny nieistniejącej osobie, a nie można stworzyć drugiej tożsamości bez likwidacji pierwszej (klonowanie jest u nas zakazane).

To teraz decyzja - umierasz i likwidujemy konto, ale nie możesz nic przekazać nieistniejącej osobie... będzie się ona dorabiać od podstaw? Czy tylko po raz kolejny zmieniasz tożsamość?
Ale to, że nie ma tej osoby na forum Bialenii nie oznacza, że ona teoretycznie nie istnieje.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Nie ma jej też nigdzie indziej z tego co wiem.
Ja jako Ametyst byłem jeszcze za życia Arkadiusza kontem narracyjnym zarządzanym przez kilka osób, a z momentem śmierci tego ostatniego stałem się tym, czym teraz.
Ametyst Faradobus

Ale Bialenia to Bialenia... tutaj nigdy nie tolerowano nawet "cienia" kloningu. Postać niezarejestrowana nie istnieje. Może sobie Kamil v-umrzeć czy personalia zmienić... jego prawo, ale tworzenie klona jest nieakceptowalne.
Jeżeli jest potrzeba to powinno się uregulować możliwość stworzenia nowej postaci po v-śmierci poprzedniej.
Ametyst Faradobus

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości