• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
V Sesja Sejmu Rzeszy [wybór Lwa Wolnogradu]
[Obrazek: 16bOy1y.png]

Wielmożni Lennicy i Czcigodni Plenipotenci Wolnych Miast oraz gospodarze Miast Lennych!

Rozpoczynam, jako Wikariusz Rzeszy obrady V Sesji Sejmu Rzeszy... 

Pierwszym punktem obrad będzie oczywiście wybór Lwa Wolnogradu.

Przystępujemy do zgłaszania kandydatur - ze swojej strony zgłaszam oczywiście kandydaturę dotychczasowego Lwa Wolnogradu Ametysta Faradobusa. Jest to osoba, która nie ma chyba kontrkandydatów, bo najlepiej sprawdza się na tym stanowisku od paru kadencji. Człowiek mocno związany z Rzeszą i do początku jej powstania oddany w pełni jej ideom. Moim zdaniem nie ma i nie będzie lepszego kandydata.

Przez następne 24 godziny przyjmuję ewentualne zgłoszenia innych kandydatów - po czy przystąpimy do głosowania, które potrwa kolejne dwie doby.
Wysoki Sejmie,

jestem zaskoczony i dogłębnie wzruszony zgłoszeniem mojej kandydatury na kolejną kadencję. Jeśli chodzi o rzeczy, które mogę Wam obiecać to pragnę skupić się na dalszym rozwoju Anatolii, której potencjał zaczęliśmy powoli wykorzystywać. Poza odkrywaniem kolejnych regionów zadbam o bezpieczeństwo, głównie poprzez rozwój oddziałów Żandarmerii Rzeszy. Tym razem chciałbym też wzbogacić naszą wiedzę demograficzną poprzez ustalenie przybliżonej liczby mieszkańców poszczególnych miejscowości poczynając od tych największych. Moim zdaniem powinno być to zrobione tak, aby wyglądało to jak najbardziej realistycznie, abyśmy nie mieli wątpliwości co do tego, ilu v-mieszkańców żyje na danym terytorium.

W głowie świta mi też myśl o reformie ustrojowej, mianowicie o ogłoszeniu mnie wiecznym Lwem Wolnogradu wydłużeniu kadencji Lwa do 3 albo 4 miesięcy. Obecnie kadencja kończy się zawsze dosyć niespodziewanie, zapominamy o niej, a i na 2 miesiące trudno jest nakreślić jakiś dłuższy plan rozwoju. Zmiana ta będzie wymagała oczywiście zmiany na poziomie ogólnopaństwowym, ale dyskusję powinniśmy zapoczątkować tu, na Sejmie.

Poza tym oczywiście obiecuję Wam pieniądze, kiełbasę, zdrowie, błogosławieństwo Sternikowe oraz wieczne szczęście. S**xu nie obiecuję, bo to nie istnieje.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
>ogłoszeniu mnie wiecznym Lwem Wolnogradu

Czemu nie? I tak nigdy nie ma kontrkandydatów więc...
Też jestem zdania, że kadencję powinny być dłuższe lub wręcz Lew powinien pełnić obowiązki do odwołania... 

Funkcjonowanie Rzeszy jest obecnie stabilne, są pewne działania długofalowe i pracujemy nad Rzeszą systematycznie, raz szybciej, raz wolniej (w miarę jak dysponujemy czasem) - ale Lew wytycza kierunki.

Moim zdaniem zmiany na tym stanowisku nie są potrzebne i raczej obawiam się czy Ametyst będzie miał dalej cierpliwość i chęci, niż tego że ludność Rzeszy chciałaby go zmienić.
To zostanę Nazarbajewem tego samorządu.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

> To zostanę Nazarbajewem tego samorządu.

To kiedy zmiana nazwy Wolnogradu na Ame-Tyst?
Nie no, to musiałoby być miasto zbudowane przeze mnie od podstaw.
Ametyst Faradobus

Przystępujemy go głosowania, które zakończy się w niedzielę wieczorem. 

Głosuję ZA kandydaturą Ametysta Faradobusa - z siłą 139 folwarków.
ZA - 84 folwarki
307 folwarków popiera kandydaturę profesora Faradobusa.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości