• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
4b. Projekt / wniosek przyjęty Projekt nowelizacji o DB
Cytat:
Projekt na Nowelizacje

Ustawy Parlamentu Republiki Bialeńskiej,o utworzenie Kolosalnego Związku Obszarnikówz terenów Polesia, Pomorza, Oceanii, Półwyspu Lisewskiego i Anatoliio nazwie Rzesza Bialeńska,oraz o utworzeniu Związku Regionalnych Komitetów Ludowychz terenów Dżamahiriji Bengazilijskiej, Autonomi Jahołdajewszyzny i Ajszaburgiio nazwie Dżamahiriji Bialeńskiej z dnia 11 maja 2019 r.

Artykuł 1.

Artykuł 3 Ustawy zmienia swoje brzmienie na następujące:

1. Władza zwierzchnia w Dżamahiriji Bialeńskiej należy do "Ludowego Komitetu Dżamahiriji".

2. W skład Ludowego Komitetu Dżamahiriji wchodzą wszyscy mieszkańcy zameldowani na terytorium Dżamahiriji.

3. Ludowy Komitet Dżamahiriji obraduje w trybie nieustannym w miejscu do tego wyznaczonym.

4. Ludowy Komitet Dżamahiriji podejmuje wszystkie decyzje zwykłą większością głosów w postaci uchwał.

Artykuł 2.

Nowelizacja wchodzi w życie 48 h od chwili ogłoszenia.

Projekt motywuję chęcią ułatwienia funkcjonowania wewnętrznego DB, a dokładniej jej władz.
[Obrazek: knK83ML.png]
Imouto każdego Bialeńczyka, Przewodnicząca RD, Uczestniczka Powstania Marcowego
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي
Obywatelka Bialenii pochodzenia Teutońskiego, Imamka Szyizmu, XXIX Prezydent RB

3 i 6 się powtarza się.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Poprawiłam zanim napisałeś.
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي

Otwieram debatę, która potrwa 3 dni, to jest do 17 marca godz. 23:20.
Niby nie mój cyrk i nie moje małpy... ale 3 i 4  też bym przemyślał, bo w takim brzmieniu to jakieś takie dziwne językowo jest... bo jak nieustannie to jakie sesje? Albo obraduje w sesjach czyli cyklicznie, albo nieustannie czyli w trybie ciągłym. Ja bym to połączył w jedno zdanie:

- Ludowy Komitet Dżamahiriji obraduje w trybie ciągłym (lub nieustannym jak ktoś woli) w miejscu do tego wyznaczonym. 
Chodziło o sesja a nie sesje ale zapewne Prezydent ma rację i dokonam zmiany.

No i znowu zapomniałem...

Rozpoczynam głosowanie, które potrwa 3 dni... czyli do 22 marca godz. 21:36

Za.
Stanowczo za krótkie to głosowanie - wydłużenie go o 1 (słownie: jedną ) minutę byłoby wskazane.

Za

Za.
Za
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości