• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ludność Venomanii
W całej Rzeszy próbuje się oszacować liczbę ludności poszczególnych miast. Szczególne problemy budzi próba zliczenia Anatolijczyków, których liczba w ostatnich latach znacznie się powiększyła. Proces nie ominął też Venomanii. Hojne nadania lenne (posiadam już 317 folwarków!) prowadzone na szeroką skalę inwestycje oraz napływ ludności, zarówno z Wyspy Bialenii, jak i z wieloetnicznej Anatolii, spowodował gwałtowny rozwój. Wokół Pałacu powstało nowoczesne miasto, zaś pozostałe tereny ulegają procesowi semiurbanizacji. Liczba ludności wynosi ok. 400 tys. mieszkańców, z czego 60% stanowią Bialeńczycy, 15% Brodyjczycy, reszta zaś stanowi różnorodną mozaikę. 

[Obrazek: vf_main_wisteria_lane_4330.jpeg_north_64...parent.jpg]
Osiedla podmiejskie "Mała Victoria" 

[Obrazek: 177163395.jpg]
Osiedle "Bierutowice" 

[Obrazek: 1*ord2IpTtFkgKhwpkLBAwfQ.jpeg]
Położona niedaleko centrum Neptunia
Wielki Sterniku, sto razy tyle co mój kedywat. xD Ale może to i dobra droga, aby te południowe rejony były mniej zasiedlone.

W ogóle dziękuję za wyprzedzenie mnie, bo miałem dzisiaj ogłaszać prośbę do lenników o przeprowadzenie takich spisów.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Ale biorąc pod uwagę powierzchnię, to nie jest jakaś absurdalna liczba. I też Venomania dobrych kilka lat już istnieje.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości