• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Meczet w Venomanii
[Obrazek: image03myn01mynl01120207_ver_64_villi-1280x720.jpg]

Zakończono trwającą kilka miesięcy budowę Meczetu w Venomanii, który ufundował z własnych środków Elektor Andrzej Swarzewski na pamiątkę przyjęcia do grona wiernych Zielonego Kościoła.

Venomania jest regionem wieloreligijnym, dlatego w myśl pogłębiania więzi pomiędzy mieszkańcami Elektoratu, podjęto decyzję o udostępnieniu świątyni dla różnych kultów. Centralny okrąg służy kultowi Allaha przez wszystkich monoteistów, natomiast sześć bocznych okręgów poświęconych jest na konfesyjne praktyki: szyitów, prawosławnych chrześcijan, mazdaistów, valhallijskich rodzimowierców, indywidualne kulty oraz statolatrię.
Nie widać bobrazka (ale mogę poratować, bo jako fan architektury islamskiej mam na komputrze cały folder z fajnymi meczetami).
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Może okręg prawosławny poświęcimy św. Piusowi Marii Facibeniemu?
Ciekawy pomysł. Kiedy byłby dla Waszej Błogosławioności dostojny termin na konsekrację?
W przyszłym tygodniu.
Szkoda, że nie 1 maja. Może w takim razie warto się wstrzymać do 22 lipca?

1 maja będę kanonizował założyciela Osterii. Myślę, że nie warto czekać aż do 22 lipca, wtedy możemy zrobić jakąś inną kanonizację.
>Szkoda, że nie 1 maja. Może w takim razie warto się wstrzymać do 22 lipca?
A może 9 maja?
Tak, to też świetna data. Szkoda, że przeleciał nam 28 kwietnia.

>A może 9 maja?
Niestety, ze względów rubrycystycznych jest to niemożliwe. Pozostaje nam 8 maja.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości