• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wykaz placówek dyplomatycznych
[Obrazek: bialenia-ikona.png]
WYKAZ PLACÓWEK DYPLOMATYCZNYCH
REPUBLIKI BIALEŃSKIEJ

Królestwo Dreamlandu
Ambasada
Ambasador: wakat

Palatynat Leocji
Ambasada
Ambasador: Ronon Dex

Ludowa Republika Maginfikatu
Ambasada

Federacja Nordacka
Ambasada

Rzeczpospolita Obojga Narodów
Ambasada
Ambasador: Ronon Dex

Państwo Suderlandzkie
Ambasada

Monarchia Austro-Węgierska
Ambasada

Zjednoczone Socjalistyczne Królestwo Hirschbergii i Weerlandu
Ambasada
aktualizowane 13 marca 2022 roku
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Ametyscie, czy Bialenia nie posiada placówki w Sarmacji? Jeżeli nie, dlaczego?
/-/Thomas von Lisendorff - Dostojewski
carewicz brodryjski 
Grand Lisendorff 
Admirał MW SZ RB 
 Prezes BZS
Selekcjoner reprezentacji Republiki Bialeńskiej 
[Obrazek: AG106.png]
Posiada. Przynajmniej teoretycznie (bo traktat jest).
Thomas von Lisendorff napisał(a):Ametyscie, czy Bialenia nie posiada placówki w Sarmacji? Jeżeli nie, dlaczego?
A jaki ma sens utrzymywanie placówek dyplomatycznych w państwie wrogim? Przecież (tfu) Sarmacja to państwo Bialenii wrogie od zarania dziejów. Państwo, które za pomocą parszywych zdrajców i sprzedawczyków usiłowało zrobić z nas jakąś ichnią prowincję. Już nawet nie wspominając, że jest to wróg państw będących z nami w (również militarnym) sojuszu... np. Królestwa Dreamlandu. To trochę tak jakby realowe USA utrzymywało ambasadę w Korei Północnej. Trochę żenada by to była...

Wzajemne uznawanie się z Sarmacją to już dużo... ambasada to już trochę przesada. Moim, prywatnym zdaniem, oczywiście...
No mniej więcej dlatego, że nie podpisaliśmy z nimi traktatu. Były takie plany, ale jakoś ucichły z różnych przyczyn.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Traktatu? Jakiego traktatu?
Uzupełniłem przy okazji wykaz - Andrzej stracił obywatelstwo, więc nie może już pełnić funkcji ambasadora.
Ametyst Faradobus

Zgłaszam swoją kandydaturę na stanowisko Ambasadora Republiki Bialeńskiej w Królestwie Dreamlandu.
carewicz brodryjski 
Grand Lisendorff 
Admirał MW SZ RB 
 Prezes BZS
Thomas von Lisendorff napisał(a):Zgłaszam swoją kandydaturę na stanowisko Ambasadora Republiki Bialeńskiej w Królestwie Dreamlandu.
Tutaj jak sądzę, pod nieobecność Prezydent najbardziej kompetentnym do załatwienia sprawy będzie Minister Sprawa zagranicznych czyli Ametyst.

Ja tylko dodam, że będziesz miał problem ze znalezieniem tam naszej ambasady... Robili swego czasu jakieś porządki na swoim forum (chyba nie do końca wyszły) i zauważyłem, że dział ambasad zniknął, a tematy dotyczące naszej ambasady są luźnymi wątkami w ogólnopolitycznym dziale. W każdym razie tam je odnalazłem.
Tak, wiem Rononie. Wysłałem PW do Ametysta w tej chwili sprawie.
carewicz brodryjski 
Grand Lisendorff 
Admirał MW SZ RB 
 Prezes BZS

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości