• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jahołda
Ciof towarzyszki i towarzysze!

Na wniosek towarzysza Jurija z Kaszgaru rozpatrzymy dziś sprawę Jahołdy. Zgłosił się on jako chętny do zajęcia się tym bardzo klimatycznym rejonem. Ja sama oczywiście jestem za, najchętniej bym widziała to jako, sytuacje gdzie nasz Ludowy Komitet mianuje go na Burmistrza Bałdaraszu i tym samym odpowiedzialnego za cały rejon Jahołdajewszczyzny. W takim przypadku oczywiście może w tym regonie zajmować się czym chce w tym właśnie Kaszgarem. Mam nadzieje, że mu to odpowiada. Jeśli chce być Burmistrzem właśnie samego Kaszgaru to w takim przypadku wolałabym jakąś zmiane typu przeniesienie tam stolicy Jahołdy gdyż trochę niefajna wydaje mi się sytuacja gdzie miasto mniej ważne ma władze a to ważniejsze stoi odłogiem. Ale czekam na wypowiedź w tej kwestii samego zainteresowanego oraz reszty obywateli DB.
[Obrazek: knK83ML.png]
Imouto każdego Bialeńczyka, Przewodnicząca RD, Uczestniczka Powstania Marcowego
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي
Obywatelka Bialenii pochodzenia Teutońskiego, Imamka Szyizmu, XXIX Prezydent RB

>Jeśli chce być Burmistrzem właśnie samego Kaszgaru to w takim przypadku wolałabym jakąś zmiane typu przeniesienie tam stolicy Jahołdy
Właśnie o tym myślałem, można by to narracyjnie wyjaśnić, że Bałdarasz podupadł ostatnimi czasy, głównie za sprawą wybuchu, a władza przeniosła się do niezniszczonego Kaszgaru.
Reaktywacja Jahołdy, nawet w skromnej skali, byłaby świetną sprawą. Interesowałeś się, Juriju, historią i narracją tego regionu? Jeśli nie, to mogę poszukać różnych linków na starym forum i pogadać z Feliksem Spirkinem (może nawet udałoby się go namówić na krótką wizytę...?)
Trochę szperałem, ale za linki i inne informacje byłbym wdzięczny.
Czołem Towarzysze!

Serce się raduje, słysząc, że ktoś po raz enty próbuje reaktywować Jahołdę. Niestety wiele informacji przepadło bezpowrotnie wraz ze starym forum, ale gdzieś mam na dysku, jakieś szczątkowe informacje z dawnych lat. Tak więc mogę poszperać i zobaczyć co tam mi się zachowało. Chociaż prawdę mówiąc, Jahołda już tyle razy przechodziła różne metamorfozy, że naprawdę pole do popisu jest ogromne.

Pozdrawiam,
Możecie reaktywować Temeszgad, który kiedyś próbowałem rozruszać w czasach I Rzeszy.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Stare forum nie przepadło, po prostu nie da się go przywrócić do życia z przyczyn technicznych. Ale dostęp do treści na szczęście jest: https://bialenia.sarmacja.org/spolecznosc/
Atamanat Jahołdajewszczyzny jest autonomiczną republiką ludowej demokracji, opartej o zasady socjalizmu dhammicznego. Atamanat jest gwarantem zachowania kultury i tradycji jahołdzkiego Ludu zamieszkujących Góry Orle na wyspie Bialenia.
Lud Atamanatu Jahołdajewszczyzny powierza władzę absolutną Wiecznemu Atamanowi, Mircae Caransebeș wierząc, że będzie sprawował władzę uczciwie, moralnie i odżegna się od zastosowania przemocy wobec bliźnich. Jego największym zadaniem będzie wyeliminowanie egoizmu społecznego, materializmu, konfliktu klasowego i rewanżyzmu. Duma naszym orężem!

Kiedyś to było!  Blush Słomiany zapał powinien być karany banem w mikroświecie...To zawsze była moja najgorsza cecha.
Cytat:Słomiany zapał powinien być karany banem w mikroświecie

Możemy jeszcze nadrobić...

Sam bym składał taki projekt poprawki do kodeksu!

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości