• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Rolnicza Szóstka! - Post informujący
Szóstego dnia, szóstego miesiąca, Dżamahirijnij się na szóstkę! W ten najbardziej rolniczy dzień miesiąca!

[Obrazek: the-sunflower-field-is-abloom-in-pakistan.jpg]

A dokładnie o czym mowa?
Razem z towarzyszem Leszek Roskohard który przewodzi okręgowi Sarjeńskiemu w Socjalistycznej Republice Volkianu postanowiliśmy zorganizować cykliczne, comiesięczne święto. Rolnicza Szóstka ma za zadanie zintegrować dwa bratnie narody socjalistyczne na Nordacie. A spytacie w jaki sposób? A czyż jest jakiś prostszy sposób niż przez żołądek? Oczywiście, że tak! Przez żołądek, gry, muzykę i wszelakie zabawy hulańce! I tego możecie się spodziewać na pierwszej edycji Rolniczej Szóstki! Druga odbędzie się już w Federacji Nordackiej ale najpierw czeka nas pierwsza właśnie w DB a dokładniej kiedy i gdzie spytacie. A ja odpowiadam, czyżbyście wstępu nie czytali, że nie wiecie kiedy? 6 czerwca w Topolnie!
A plan jest taki:
1. Wielki jarmark rolniczy na Bazarze w Topolnie. Utworzymy w tym mieście specjalny temat a każdy kto będzie chciał się pochwalić produktami swojej ziemi będzie mógł to zrobić. Zapraszamy wszystkich! (Świętna okazja by pochwalić się co tam w waszych wsiach folwarcznych robią)
2. Od 25 maja do 1 czerwca będzie się można zapisywać, a do 5 czerwca zawody w Kości na Kurniku. Rolnicy z DB zawsze grają w przerwach w kości więc i wy musicie spróbować się zmierzyć z innymi!
3. Zapowiadamy także koncert muzyki patriotyczno-rewolucyjnej!

Do zobaczenia na Rolniczej Szóstce!
Niech żyje przyjaźń narodów Bialeńskiego i Volkiańskiego!

Wydarzenie na forum Federacji Nordackiej
[Obrazek: knK83ML.png]
Imouto każdego Bialeńczyka, Przewodnicząca RD, Uczestniczka Powstania Marcowego
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي
Obywatelka Bialenii pochodzenia Teutońskiego, Imamka Szyizmu, XXIX Prezydent RB

Będzie pajda chleba ze smalcem i miód pitny? W każdym razie nie mogę się doczekać. Chętnie wezmę udział w atrakcjach podczas dożynek.
Czy na dożynkach będzie zespół Rock Against Cities?
A właśnie, moim zdaniem konstytucyjnie władze we wszystkich samorządach powinna sprawować Bialeńska Partia Narodowo-Agrarysstyczna.
> Będzie pajda chleba ze smalcem

I ogórkiem. Nie zapomnijmy o ogórku.
Cytat:> Będzie pajda chleba ze smalcem

I ogórkiem. Nie zapomnijmy o ogórku.

Jeszcze oscypek z grilla z żurawiną.
> Jeszcze oscypek z grilla z żurawiną.

Pajda ze smalcem i ogórkiem to jednak podstawowy produkt gastronomiczny skansenów i dożynek. Znacie jakieś tego typu miejsce, co jak się powie sprzedawcy żarcia: „Ej, czy jest pajda ze smalcem i ogórkiem”, to mówi „Nie, proszę Pani, nie ma pajdy ze smalcem i ogórkiem”? Pajdy ze smalcem i ogórkiem są wszędzie!

RW*: sama jak byłam w Muzeum Wsi Radomskiej zakupiłam sobie pajdę ze smalcem i ogórkiem bo byłam głodna. Wiem że jak wszędzie w takich miejscach przepłaciłam, ale nie mogłam sobie odmówić takiego podążania za tradycją xD.

* Real Warning
Czym były by dożynki bez nabożeństwa.
Ajatollah Ali ibn Abi Talib
Cytat:Ali Talib:
Czym były by dożynki bez nabożeństwa.

Nie wyobrażam sobie. Czysta porażka.

Cytat:Feliks:
Będzie pajda chleba ze smalcem i miód pitny?

A ile obywatel ma Bialenów?

Cytat:Polyna:
Pajda ze smalcem i ogórkiem to jednak podstawowy produkt gastronomiczny skansenów i dożynek.

Real: Mi się kojarzy głównie z 1 listopada przed Cmentarzem Bródnowskim.
[Obrazek: knK83ML.png]
Imouto każdego Bialeńczyka, Przewodnicząca RD, Uczestniczka Powstania Marcowego
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي
Obywatelka Bialenii pochodzenia Teutońskiego, Imamka Szyizmu, XXIX Prezydent RB

> Mi się kojarzy głównie z 1 listopada przed Cmentarzem Bródnowskim.

Mi się z cmentarzami kojarzą głównie obwarzanki i pańska skórka.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości