• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wniosek o dymisję
Szanowna Konduktorko!

Uprzejmie proszę o odwołanie mnie z funkcji Prezesa Policji Krajowej.

Z ukłonami
(-) Medycejski

A nie, przepraszam za zamieszanie. I tak 6 sierpnia 2020 roku skończyła mi się kadencja, wycofuję zatem wniosek jako bezprzedmiotowy.

Szanowny Towarzyszu Ministrze!

Rozumiem waszą decyzję z powodów zrozumiałych.
Jednak wnoszę do waszego sumienia byście pozwolili mi wyznaczyć ponownie was na funkcję Prezesa Policji Krajowej, choćby z powodu, że ktoś te forum musi trzymać za mordę aby porządek był.
[Obrazek: knK83ML.png]
Imouto każdego Bialeńczyka, Przewodnicząca RD, Uczestniczka Powstania Marcowego
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي
Obywatelka Bialenii pochodzenia Teutońskiego, Imamka Szyizmu, XXIX Prezydent RB

Jakby to Karolu powiedzieć... gliniarze zawsze mają (nie twierdzę, że niesłuszne, wprost przeciwnie...) pretensje, że oni łapią przestępców, a "sądy i prawnicy" ich wypuszczają. jako real-prawnik - po prostu zobaczyłeś jak to jest być po tej "drugiej stronie"...  Tak więc nie obrażaj się i bądź naszym "szeryfem" dalej. 

Jak chcesz... to na przeprosiny (w końcu byłem w składzie tego nieszczęsnego sądu), po powrocie z urlopu zrobię Tobie jakiś ładny policyjny mundurek - tylko dla Ciebie.  Angel
Również popieram pomysł stworzenia dla Karola munduru, aby go przekupić i udobruchać
.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Jakby tak jeszcze Akrypa przypięła takie "cudo" do tego munduru...
Popieram przedmówców.
Karolu, jeśli ciebue zabraknie na posterunku to Swarzyzm podniesie głowe w Bialenii.
[Obrazek: knK83ML.png]
Imouto każdego Bialeńczyka, Przewodnicząca RD, Uczestniczka Powstania Marcowego
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي
Obywatelka Bialenii pochodzenia Teutońskiego, Imamka Szyizmu, XXIX Prezydent RB

Absolutnie nie obraziłem się na wyrok, tym bardziej, że nie dotyczył mnie osobiście. Uznałem tylko, że przebieg już samego wyrokowania był kuriozalny i abstrahował w mojej opinii od wymiaru sprawiedliwości w sensie formalnym. Dlatego wydaje mi się, że szkoda mojego czasu w przyszłości na działania jako oskarżyciel publiczny. Nie jest to dla mnie zresztą żadna przyjemność - robiłem to, bo ktoś musiał. Niemniej, jestem pewien, że znajdą się chętni do objęcia tej funkcji w przyszłości.

Karol Medycejski napisał(a):Uznałem tylko, że przebieg już samego wyrokowania był kuriozalny i abstrahował w mojej opinii od wymiaru sprawiedliwości w sensie formalnym.
Przykro mi Karolu, ale weź pod uwagę, że cała moja styczność z rozprawami sądowymi to bycie raz oskarżonym (niby o poważne przestępstwo, ale 20-parę lat temu i szybko uniewinnionym... bo oskarżenie było własnie kuriozalne) oraz kilkukrotne bycie świadkiem, w tych przypadkach na niezbyt poważnych rozprawach sądowych w realu. Nie bawiłem się nigdy w mikronacyjne sądy - to był pierwszy raz. Tak więc raczej udziel porady, a nie potępiaj w czambuł sposobu w jaki rozwiązałem kwestię tej nieszczęsnej rozprawy.

Jeśli była absurdalna i kuriozalna, to tylko moja wina... może następnym razem pójdzie lepiej. Nie powinno być to powodem Twojej rezygnacji... co najwyżej mojej.
Nie mam Rononie akurat do ciebie pretensji, ani w zakresie prowadzenia całego postępowania, ani już w części będącej wyrokowaniem. Może jedyna rzecz, której, wydaje mi się, zabrakło to uzasadnienie do wyroku, ale akurat nie ty je powinieneś sporządzić, bo zostałeś przegłosowany. A nie ma obowiązku, by uzasadnienie sporządzał przewodniczący.

Tak czy inaczej pokazuje to, że nowy system sądownictwa wymaga nowych procedur, które ostatecznie zakończą wszechwładzę prawniczej kasty. Chodzi o to, że jeśli w Radzie Republiki nie zasiadają fachowcy to powinni oni mieć jasno wyłożone co i jak robić, aby dochować procedur, zasad prawa i sprawiedliwości.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości