• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wniosek
Ciof Wielki Włodarzu Republiki Bialeńskiej!

My uniżony dawny obywatel tego zielonego kraju, zwracamy się z uprzejmą prośbą wydzielenia nam skrawka ziemi na wyspie Sajfia, przy rzece Thomasówce. Bowiem szukamy swego skrawka na ziemi i chcieliśmy się osiedlić tu u was, na najzieleńszej ziemi w Polinie.

Pozdrawiam, Wielki Sternik z Tobą wodzu.
[Obrazek: FlYScNM.png]
Czy mam to rozumieć jako prośbę o nadanie lenna?
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Oczywiście Wielki Włodarzu.
No to mamy taki problem, że lenn nie nadaje się na Wyspach Przyjaźni, bo to teren wojska, a nie terytorium Rzeszy Bialeńskiej. Oczywiście możesz obok lenna w innym miejscu, które chętnie Ci nadam, poprosić Ronona o wyznaczenie Ci jakiejś działki albo domu na Wyspach. No niemniej to drugie pozostaje w zakresie kompetencji Dowódcy Sił Zbrojnych.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Ok, rozumiem. Widziałem, że na tej wyspie jest pustka to postanowiłem zbudować sobie jakiś szałas czy coś. Kult jakichś totemów zrobić, ale dobra nie ważne. Znajdę sobie coś innego.
Chętnie pomogę. Powiedz tylko jaki klimat by Cię interesował, a podpowiem takie miejsce, aby sąsiednie miasta i lenna miały podobną narrację. W ogóle teraz jest tak, że zgodnie z prawem możesz uzyskać indywidualny tytuł lenny i tak na przykład ja w Faradobaju zamiast parem tytułuję się sułtanem i buduję coś w stylu arabskiego mikropaństewska socjalistycznego.
Ametyst Faradobus

Chcę zbudować na początku jakąś Moanrchię Plemienną i powoli ją rozwijać w kierunku tego co mamy teraz.
Ale w klimacie amerykańskim czy bardziej afrykańskim? Czy może słowiańskim?
Ametyst Faradobus

Bardziej słowiańszczyzna. Zobaczymy co będzie dalej.
To proponuję znaleźć coś na Polesiu.

Tu masz mapę Bialenii, Polesie to te wszystkie zielone ziemie w okolicach Wolnogradu: http://spolecznosc.bialenia.org.pl/ezgal...view&id=86
Ametyst Faradobus

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości