• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wniosek o obywatelstwo
Cytat:Wielki Gospodarzu Ziem Bialenii!

Ja, Piotr Pawłowicz, niniejszym składam wniosek o nadanie obywatelstwa Republiki Bialeńskiej. Wniosek mój motywuję posiadaniem lenna na ziemiach Bialeńskich i chęcią wsparcia kraju w jego rozwoju.

Przysięgam bronić interesów Republiki Bialeńskiej, wspierać Ją, starać się o rozwój państwa oraz być wiernym prawom i ideałom Republiki Bialeńskiej.
[Obrazek: FlYScNM.png]
Osobiście popieram wniosek. Obywatelstwo przywrócę za 24 godziny, o ile nikt nie zgłosi uzasadnionego sprzeciwu.

Przy okazji uświadomiłem sobie konieczność nowelizacji ustawy o obywatelstwie, która jest przestarzała.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Witaj Piotrze ponownie w Bialenii.
/-/Thomas von Lisendorff - Dostojewski
carewicz brodryjski 
Grand Lisendorff 
Admirał MW SZ RB 
 Prezes BZS
Selekcjoner reprezentacji Republiki Bialeńskiej 
[Obrazek: AG106.png]
Witaj Thomasie!
Piotrze, czy do armii też powracasz? Przynajmniej jako rezerwista... o ile nie służba czynna.
Mogę powrócić do Armii jeżeli będzie Ci potrzebna pomoc. Smile
Piotr Pawłowicz napisał(a):Mogę powrócić do Armii jeżeli będzie Ci potrzebna pomoc.
Pomoc jest zawsze potrzebna... bo jak długo to można ciągnąć samemu? W innym temacie miałeś pewien pomysł i wiemy co robisz w realu. No to stwórz Pułk Reprezentacyjny z prawdziwego zdarzenia.

Jesteś pułkownikiem, to jutro mogę Tobie powierzyć dowództwo takiego pułku, który stworzysz. Grafikę mogę jakby co zrobić, zaczątek mundurów już mamy, możemy to rozwinąć też dla takowego pułku reprezentacyjnego. Możesz opracować Regulamin Musztry Sił Zbrojnych Republiki Bialeńskiej oraz Ceremoniał SZ RB. Jak chcesz to obrazki pod twoje pomysły się porobi... opracuj etat pułku, sposoby stosowania symboliki itd.

Mikronacja to nasza wyobraźnia i nieograniczone możliwości - stwórz taką jednostkę, w sposób jaki uważasz za właściwy i idealny... w realu tego nie doświadczysz, ale tutaj możesz w tej materii zrobić wszystko. W końcu Bialenia to państwo zmilitaryzowane, może jeszcze nie proporcjonalnie na poziomie realowego Izraela, ale gdyby nawet to jeszcze nie byłoby przegięcie... przy naszej liczebności i poziomie armii, to taki pułk sobie możesz stworzyć dowolnie.
Dobrze się stanie jeśli jednostki reprezentacyjne regularnej armii i Gwardii Rzeszy powstaną paralelnie
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Jeśli zostanę ponownie powołany do służby, to już od jutra mogę rozpocząć pracę nad Pułkiem Reprezentacyjnym Sił Zbrojnych Bialenii.
W ogóle mam kilka pomysłów co do ustawodawstwa wojskowego. Nie będę ich narzucał, bo szanuję tradycyjną autonomię naszej armii, ale niedługo kilka z nich postaram się przedstawić. W sporej mierze będą one służyły większej elastyczności w zakresie kadr.
Ametyst Faradobus

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości