• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Narodowy Program Odgrzybiania Bialenii
Nie żebym się nie spodziewał, ale muszę powiedzieć, że wyniki z tego miesiąca nie napawają mnie optymizmem. Od razu zaznaczę, że nie jesteśmy pod tym względem wyjątkiem (tak naprawdę chyba tylko Leocja jest w naprawdę dobrej kondycji). Ja sam z kolei nie jestem zwolennikiem fetyszyzowania liczby postów, wiem też że okres realowy jest na tyle trudny, że ciężko jest zmusić się do zabawy w Bialenię (do której zmuszanie się jest generalnie bez sensu). Po prostu już prawie od roku bez przerwy siedzimy w domu i to logiczne, że w tym momencie czerpiemy coraz mniejszą przyjemność z rozrywek komputerowych. Przyznaję też, że nie jestem w szczytowej formie, a o prezydenturę startuję z własnej woli, ale i z pewną świadomością, że okoliczności realne mogą przeszkodzić mi w dokończeniu kadencji (o ile mi ją powierzycie). Liczę tu na wsparcie ze strony nie tylko moich najbliższych współpracowników, ale i Was wszystkich.

Ale dosyć biadolenia, bo z niego nic nie wynika. Mam wrażenie, że naszym celem na najbliższy czas powinno być po prostu zrobienie z grzybowej doliny (której być może jestem uosobieniem) naprawdę fajnego miejsca. Takiego, w którym i my będziemy się czuli dobrze i które przyciągać będzie ludzi z zewnątrz i tu trzeba by wypracować jakąś atrakcyjną ofertę. Trzeba będzie wziąć się za promocję, za ulepszenie strony i sprawić, że przestaniemy kisić się we własnym sosie. Innego wyjścia nie ma.

Pomożecie?
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Ja jestem grzybem i dziadem i żądam kontynuowania polityki dziadoskiej grzybowej doliny!

Ametyst Faradobus napisał(a):Trzeba będzie wziąć się za promocję, za ulepszenie strony i sprawić, że przestaniemy kisić się we własnym sosie.
Dobrze by było ulepszyć to informatycznie, Leocja jest przykładem, że dobrze funkcjonujące i atrakcyjne forum ma znaczenie. Niestety na tym trzeba się znać (nie znam się i nie jestem w stanie pomóc w tej materii), ale trzeba nad tym pomyśleć. Trzeba to jakoś uatrakcyjnić i usprawnić. Tylko jak i kim?
W sensie no najpierw musimy pomyśleć czego chcemy. To jest podstawowa sprawa, bo inaczej będziemy jak te dzieci we mgle. Jeśli nie znajdzie się wśród nas osoba dostatecznie kompetentna i chętna to po prostu znajdziemy kogoś z zewnątrz i co najwyżej się złożymy na usługę.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

> Tylko jak i kim?

To jest chyba najczęściej zadawane pytanie w mikroświecie...

Gdybyśmy mieli jakiegoś nazapaleńca, który miałby czas i chęci na reorganizację naszej strony i forum, to wszystko byłoby prostsze. Niestety biorąc pod uwagę aktywność Bajtusia, wątpię, że ktoś taki się znajdzie.

Oczywiście, nie chcę w tym miejscu w jakikolwiek sposób krytykować naszego obecnego zespołu informatycznego, bez którego moglibyśmy się pobawić w mikronacje, ale nie w internecie, a w barze "Parana" na Marszałkowskiej w Warszawie, sącząc z brudnych szklanek rozwodnione piwo i wdychając dym papierosowy.
Cytat:a w barze "Parana" na Marszałkowskiej w Warszawie, sącząc z brudnych szklanek rozwodnione piwo i wdychając dym papierosowy.

Teraz to chyba nawet nie, bo zamknięty jest. No chyba, że otwarli buntownicy.

Iwan Pietrow napisał(a):Niestety biorąc pod uwagę aktywność Bajtusia
Bajtuś to akurat ma problemy zdrowotne, więc trudno go w jakikolwiek sposób krytykować czy mieć o cokolwiek pretensje. Ale ten problem musimy jakoś rozwiązać, bo bez tego daleko nie zajedziemy. Sądzę, że tutaj najszybciej coś zdziała Ametyst, bo ja jestem (niestety) z tego pokolenia, że jakoś niespecjalnie mam znajomych znających się na takich sprawach. Mogę pomóc z grafiką i takimi sprawami, ale informatyka to już nie moja działka...
Nawet nie wiem czy tam kiedyś byłem, ale swoją drogą można by i ten pomysł zrealizować. Generalnie ja nie mam nic przeciwko wynajęciu fachowca, rozważam zresztą tę opcję w przypadku reanimacji ZSKHiW, który za ludzką cenę (ja się dołożę, jak ktoś jeszcze będzie chętny to nas to nie zrujnuje) zrobi nam coś przyzwoitego i pokaże jak to obsługiwać w jakimś zakresie.

Ja też obecnej ekipy informatycznej nie krytykuję. Wręcz przeciwnie. Po prostu nie wymagam od Bajtusia i innych poświęcania niemałej ilości swojego czasu i odwalania sporej roboty za friko.
Ametyst Faradobus

> Tylko jak i kim?

Hmmmmmmmmmm…
Ametyst Faradobus napisał(a):...ja się dołożę, jak ktoś jeszcze będzie chętny to nas to nie zrujnuje
Z mojej strony też nie ma problemu... przez ten coronocyrk z czasem u mnie krucho (roboty dużo więcej niż przedtem), ale za to kasą problemu nie ma.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości