• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
[oddzielony] Doniesienie ws. popełnienia przestępstwa
Karol Medycejski napisał(a):Piechota jest zatrzymany w zw. z podejrzeniem kloningu. Swoją drogą Policja powinna zająć się tą sprawą.
Ametyst Faradobus napisał(a):To złóżcie doniesienie.
Przy czym dostęp do materiału dowodowego mają tylko osoby z uprawnieniami administratora... na życzenie Policji wykonam stosowne screeny i podeślę. A doniesienie? Proszę bardzo...

Doniesienie o popełnieniu przestępstwa z art. 46 KK

1/ W dniu 30.01.2021 Tymoteusz Piechota założył kolejne konto w Republice Bialeńskiej pod personaliami Mordechaj Ben Icchak (napisany z tego konta post został schowany, ale każdy administrator może go obejrzeć i zrobić screena).

2/ Ponieważ materiał dowodowy (dane poczty mailowej oraz adresy IP) obejmuje dane mogące uchodzić za dane osobowe (pewny nie jestem, ale na wszelki wypadek) to stosowny materiał mogę przekazać Prezesowi Policji Krajowej drogą PW - jest to przygotowane.
Na dochodzenie daję sobie 3 dni. Dla porządku rozdzieliłam wątek by nie mieszać postępowań.
[Obrazek: knK83ML.png]
Imouto każdego Bialeńczyka, Przewodnicząca RD, Uczestniczka Powstania Marcowego
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي
Obywatelka Bialenii pochodzenia Teutońskiego, Imamka Szyizmu, XXIX Prezydent RB

Dowody zostały przekazane...
IP i adres mailowy są danymi osobowymi jeśli na ich podstawie lub w połączeniu z innymi danymi można zidentyfikować osobę fizyczną. Lepiej zatem ich nie upubliczniać. Myślę, że trzeba je właśnie wysłać przez PW tylko policji i potem RR.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości