• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jest mi smutno
[Obrazek: dTaLe4k.png]
Jeśli chodzi o Północną Bialenie po prostu chciałam by obok całego tego pomysłu z Folwarkami była alternatywa w postaci klimatycznych regionów w stylu takim jak wielu mikronacjach. Model miał być taki, że mamy dwa systemy, jeden oparty na Rzeszy Bialeńskiej z lennami a drugi na Dżamahiriji gdzie w stylu bardziej klasycznym:
Mamy kilka miast, według planu miało być pięć, każde z nich to po za miastem obszar i tam rozwija się życie. Bengazi oczywiście Pustynnie, Ajsza robotniczo, Topolno rolnicze, Bałkarasz Jahołdzk oraz Złota Góra Teutońska. Całość miałaby też własny klimat który chyba da się wyczuć. Taki rewolucyjny, zielonokościołowy, Ja bezpośrednio zajmowałabym się okręgiem Bengazi, Feliks Jahołdą a na 2 z 3 miałem już planowanych kandydatów. W raz z rozwojem dołączali by nowi mieszkańcy. Aktywność toczyłaby się jak to w regionach, ja sam uwielbiam zwłaszcza jak wiadomo robić wydarzenia i takie inicjatywy. Generalnie model gdzie region stanowi minimikronacje.

Jak wiadomo, pomysł realizowany przeze mnie nie będzie i nawet nie aż tak bardzo tego, że ostatecznie by się nie zgodził Ronon bo wstarczyło zostawić mu jego lenno lecz dlatego, że ja jestem słaba psychicznie i słabo sobie racze z takimi sytuacjami i zabrała mi ta sytuacja całą motywację potrzebną do tworzenia takich projektów.  Sam spór wybuchł z tego powodu, że on chciał swoje piksele tu a nie tam a ja chciała klimatyną, narracyjną granice i nawet moje potrzeby nie były takie ważne pod tym względem ale smutno mi bardzo, że wszystko co staram się robić, dla Ronona nic nie znaczy, a jeśli coś jakkolwiek wchodzi na jego strefę komfortu to nie ważne, że w najgorszym przypadku Republika nic na tym nie straci a w najlepszym zyska to muszę ulec. Zwłaszcza jego stosunek do takich rzeczy jak Saum pokazuje jaki ma do mnie stosunek. Bardzo się starałam być dobrą obywatelką i dlatego angażowałam się np. w całe to odtworzenie prawa. Po prostu chciałam zrobić kolejną rzecz, gdy Andrzej zaproponował połączenia Jahołdy, DB i Ajszburga razem z moją alternatywą dla Rzeszy i narodził się pomysł Północnej Bialenii było to dla mnie bardzo fajne i napędzające ale teraz po prostu się potknęłam i ciężko mi dalej biec do przodu, zwłaszcza, że mam poczucie, że wychodząc z inicjatywą w miejscach spoza mojego komfortu jak Zielony Kościół wiem, że znów się potknę i będę żałowała poświęconego czasu.

Zajmę się chyba po dzisiejszym dniu tylko pracą dla Prezydenta i Zielonym Kościołem a odpuszczę inne inicjatywy nad którymi nie zaangażowałam innych osób. Ta kłótnia odebrała mi cały impet jaki miałam od powrotu do Bialenii i radość z tego która zwiększała się prawie z każdym dniem. Cieszę się o tyle, że Bialenia to nie KS i nie napiszecie mi tu "nie zesraj się".
Wiem, że wyszło to bardzo bełkotliwie ale nie czuję się na siłach poprawiać tego. Mam nadzieje, że moje atencyjce pierdolenie nie popsuje wam nocy.
Dobranoc!

PS. Po piątku dokończę parę spraw których nie mogę zrobić teraz bo naprawdę chcę robić Saum nie ważne co o tym myśli Ronon.
PPS. Miałam jednak nadzieje, że gdy Zielony Kościół będzie się rozwijać to Andrzej zobaczy w nim potencjał ale widać jednak się myliłam czy to z powodu dzisiejszych wydarzeń czy niezależnie od nich. Mogę więc zapomnieć o tym by przez długi jeszcze czas ZK było jakimś  ogólnym wyznacznikiem kultury RB i religią narodową a szkoda bo to by związało mocniej Bialenie.
PPPS. Myślę, że nie byłoby tej całej sytuacji jakbym mocniej przestrzegała Saumu i zajmowała się tylko treścią Absolutną a nie sprawami funkcjonowania Bialenii...
PPPPS
[Obrazek: knK83ML.png]
Imouto każdego Bialeńczyka, Przewodnicząca RD, Uczestniczka Powstania Marcowego
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي
Obywatelka Bialenii pochodzenia Teutońskiego, Imamka Szyizmu, XXIX Prezydent RB

> Model miał być taki, że mamy dwa systemy, jeden oparty na Rzeszy Bialeńskiej z lennami a drugi na Dżamahiriji gdzie w stylu bardziej klasycznym

A to wszystko jakoś się wyklucza? Lenno równie dobrze może być przecież wewnątrz regionu.

Co to za drama wogle się rozegrała, jak rozumiem, za kulisami?

> Zajmę się chyba po dzisiejszym dniu tylko pracą dla Prezydenta i Zielonym Kościołem

A Dżamahirija? Dobrze się to zapowiadało, szkoda by było tak szybko to porzucić.

> Myślę, że nie byłoby tej całej sytuacji jakbym mocniej przestrzegała Saumu

A ostrzegałam że łamanie postu może się źle skończyć!

Może towarzyszka chciałaby zająć się jakimś regionem w Wandystanie? Tam wiele regionów tylko czeka na zajęcie się nimi, a raczej nikt wam nie będzie przeszkadzać.

(inb4 Wandystan chce wyciągnąć Bialenii obywatelkę)
Moja kochana córeczko, bardzo ci współczuję tego co powstało. Brak komunikacji i chęci zrozumienia to coś co sparaliżowało już wiele mikronacji i mam nadzieję, że mimo wszystko znajdziesz w sobie z powrotem siłę i miłość i wenę. Jesteś światłem napędzającym Republikę i jej odbudowę, modlę się, by nie zostało zgaszone.
~baronessa Maria von Primisz

drugi prezydent Republiki
wielokrotna posłanka i marszałkini, założycielka i liderka partii Jedna Bialenia
założycielka i właścicielka klubu Galacticos Wolnograd
selekcjonerka reprezentacji Republiki Bialeńskiej w piłce nożnej
Akrypo, nie możemy tak szybko porzucić naszei idei, dlatego proponuję siąść do tego raz jeszcze na spokojnie. O pewne rzeczy trzeba walczyć, jednak wszystko musi odbywać się zgodnie z prawem i poszanowaniem dla innych, dlatego popieram Cię Akrypo, aby przerodzić cały projekt w ruch polityczny, który będzie głosił nasze postulaty. Rzeczywiście jest to dobra okazja do reaktywowacji Partii Regionów, którą wielu Bialeńczyków wspomina z tak dużym sentymentem. Jednakże najważniejsze jest znaleźć jakiś konsensus z Rononem, chyba nie chcemy doprowadzić do sytuacji, gdzie ktoś na kogoś będzie patrzył z pogardą, bo zabrał mu czy ziemię czy pomysł na realizację swoich planów. Siłą Bialenii zawsze było zgranie obywateli, którzy traktują się jak rodzina, i tak samo jest teraz, kiedy nasza ojczyzna powróciła na mapy mikroświata...niezmieniajmy tego.
Cytat:Jednakże najważniejsze jest znaleźć jakiś konsensus z Rononem

Już go znaleźliście... Podziękujcie Feliksowi, który zamiast robienia fochów - po prostu podjął rzeczową dyskusję i zawarł kompromis, który wszystkie zainteresowane strony zaakceptowały bez problemu.

Feliksie, nawiązując do naszej korespondencji na PW - naprawdę "wydoroślałeś"i stałeś się kimś z kim mam ochotę współpracować dla dobra naszego kraju, pewnie przy niejednym projekcie. Szacunek... i czuję, że zostaniemy (odmiennie jak w przeszłości) dobrymi współpracownikami przy rozwijaniu RB.

PS. http://spolecznosc.bialenia.org.pl/showt...hp?tid=253
Cytat:Feliksie, nawiązując do naszej korespondencji na PW - naprawdę "wydoroślałeś"i stałeś się kimś z kim mam ochotę współpracować dla dobra naszego kraju, pewnie przy niejednym projekcie. Szacunek... i czuję, że zostaniemy (odmiennie jak w przeszłości) dobrymi współpracownikami przy rozwijaniu RB. 

Dziękuję za te bardzo miłe słowa i również mam nadzieję, że przyszłość przyniesie wiele wspólnych projektów. Najważniejsze jest poprostu, aby w takich sytuacjach postawić się na miejscu drugiej osoby. Trzeba liczyć na to, że następne takie sytuacje zawsze będą miał taki sam finał, a jedynie doprowadzenie do tego finału...będzie mniej burzliwe. Czy wydoroślałem? Nie mi oceniać, ale jeśli tak, to niestety kosztem czasu, który mogę poświęcić na rzecz Bialenii.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości