14-11-2021 20:04
Ametyst coś przebąkiwałeś, że chciałbyś robić gazetę... jest całkiem dobre miejsce na stronie na artykuły prasowe. Masz już jakąś nazwę? Tymczasowo nazywam to "Głos Bialenii", ale jak wykombinujesz nazwę to daj znać.
|
Bialeńska gazeta.
|
|
14-11-2021 20:04
Ametyst coś przebąkiwałeś, że chciałbyś robić gazetę... jest całkiem dobre miejsce na stronie na artykuły prasowe. Masz już jakąś nazwę? Tymczasowo nazywam to "Głos Bialenii", ale jak wykombinujesz nazwę to daj znać.
14-11-2021 20:11
Zielony Sztandar, ma się rozumieć.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![]()
14-11-2021 20:13
Miejsce już jest... https://gov.bialenia.org.pl/
19-11-2021 18:04
Z tą gazetą to ja wpadłem na taki pomysł, aby stworzyć fikcję, że u nas funkcjonują różne tytuły prasowe. To znaczy jeśli np ktoś opublikuje newsa dotyczącego Rzeszy to mógłby się on ukazywać z nagłówkiem Reichszeitung (+ oczywiście numer wydania, data itp), jeśli będzie to news rządowy - wtedy Zielony Sztandar Wolności. Poza tym każdy podmiot i obywatel będzie mógł dodać swój tytuł i pod nim publikować. Kto wie, może w ten sposób pobudzi się rynek medialny w Bialenii?
Ametyst Faradobus Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,
![]()
19-11-2021 19:33
My chcemy z Karlem reaktywować suderlandzkiego "Obserwatora Narodowego" jako gazetę obejmującą zasięgiem całe stowarzyszenie.
20-11-2021 15:36
A dlaczego nie od razu "Szturmowca"? Potrzeba nam brukowca.
![]()
Tak czy inaczej musicie zastanowić się czy:
1. Ten element na stronie ("News") to będzie jedna, wybrana gazeta. 2. Element nazwiemy np. "Prasa Bialeńska" i będziemy tam wrzucać aktykuły z różnych gazet/czasopism - a te po prostu będą miały własne strony (podstrony na stronie). W tym przypadku zrobię w "Encyklopedii Bialeńskiej" kolejny katalog "Prasa". Tam się umieści opis danej gazety oraz przekierowania gdzie trzeba. Otuję za rozwiązaniem nr dwa... sam w tym przypadku postaram się reaktywować prasę wosjkową. A jakże, kiedyś miałem coś takiego - w czasach forum prowadzonego przez Hewreta i nawet to działało i publikowało regularnie. też było w wordpresowe i podpięte na pasku forum.
20-11-2021 16:31
Zmiana, o którą mi chodzi polegać będzie na tym, że przejdziemy od wrzucania całych numerów (tak jak to robiłem z Zielonym Sztandarem) do pojedynczych artykułów o odpowiedniej tematyce.
![]()
20-11-2021 17:11
(20-11-2021 16:31)Ametyst Faradobus napisał(a): Zmiana, o którą mi chodzi polegać będzie na tym, że przejdziemy od wrzucania całych numerów (tak jak to robiłem z Zielonym Sztandarem) do pojedynczych artykułów o odpowiedniej tematyce.No to tak zróbmy... stony głowne gazet damy w 'Encyklopedii Baileńskiej" w katalogu "Prasa Bialeńska" - a artykuły będziemy wrzucali do "news", który nazwiemy... no jak? Może po prostu "ARTYKUŁY PRASOWE"?
20-11-2021 17:55
Albo po prostu Prasa bialeńska.
![]() |