• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ceremonia podpisania umowy stowarzyszeniowej
Ledwo skończyliśmy obchodzić Święto Republiki, a już w Pałacu Prezydenckim znowu strzelają korki od szampana. Tym razem świętujemy podpisanie stowarzyszenia pomiędzy Carstwem Brodryjskim a Republiką Bialenii. Do Wolnogradu przybył prosto z ziem uhraińskich Car Iwan Pietrow, uroczyście przyjęty przez Prezydent Andrzeja P. Ordyńskiego i Ministra Ametysta Faradobusa. 

[Obrazek: 1-46-730x438.jpg]

Cytat:Artykuł 1.

Republika Bialeńska oraz Brodria jako suwerenne państwa wirtualne - podmioty prawa międzynarodowego zawiązują stowarzyszenie z zachowaniem pełnej niezależności obydwu Stron w celu rozwijania przyjaznej współpracy i podążania wspólną ścieżką rozwoju.

Artykuł 2.

Republika Bialeńska udziela Brodrii zgody na funkcjonowanie na Forum Republiki Bialeńskiej oraz zobowiązuje się do udostępnienia działów, których kształt ustalany będzie na mocy bieżących negocjacji pomiędzy Stronami.

Artykuł 3.

Władze Brodrii uzyskają uprawnienia moderatorskie w działach Brodrii na Forum Republiki Bialeńskiej. Działy te podlegać będą zasadom eksterytorialności - ingerencja Krajowej Rady Informatycznej oraz pozostałych administratorów Forum Republiki Bialeńskiej wymagać będzie zgody władz Brodrii.

Artykuł 4.

Władze Brodrii zobowiązują się do takiego korzystania z Forum Republiki Bialeńskiej, które nie będzie naruszało interesów Republiki Bialeńskiej, a także do niezawierania umów sojuszniczych z państwami nieprzyjaźnie nastawionymi do Republiki Bialeńskiej. Władze Republiki Bialeńskiej zobowiązują się do niezawierania umów sojuszniczych z państwami nieprzyjaźnie nastawionymi do Brodrii. Od zasad tych Strony mogą uczynić wyjątek na mocy wspólnej deklaracji.

Artykuł 5.

1. Władze Republiki Bialeńskiej nadadzą niezwłocznie obywatelstwo Republiki Bialeńskiej wszystkim obywatelom Brodrii, którzy posiadają obywatelstwo w momencie wejścia w życie niniejszego Traktatu, a którzy w terminie trzydziestu dni od momentu wejścia w życie niniejszego Traktatu wyrażą w miejscu publicznym chęć dołączenia do grona obywateli Republiki Bialeńskiej oraz złożą przysięgę określoną w artykule 9. Ustawy o obywatelstwie Republiki Bialeńskiej z dnia 20 maja 2021 roku.
2. Obywatele Brodrii, którzy dopełnią czynności określonych w ust. 1. będą mogli uzyskać obywatelstwo Republiki Bialeńskiej na zwyczajnych zasadach określonych na mocy Ustawy o obywatelstwie Republiki Bialeńskiej z dnia 20 maja 2021 roku.
3. Nadanie obywatelstwa Republiki Bialeńskiej obywatelom Brodrii odbywa się na mocy Postanowienia Prezydenta Republiki Bialeńskiej.

Artykuł 6.

Traktat wchodzi w życie trzeciego dnia po dniu jego ratyfikacji przez każdą ze Stron.
/-/ Andrzej Płatonowicz Ordyński, prezydent Republiki Bialeńskiej
Bracia Bialeńczycy!

Niezmiernie miło jest mi przybywać do Waszego kraju. Nasze państwa od początku istnienia były sobie bliskie. Żyjemy na jednym kontynencie, wyznajemy podobne wartości i chcemy, aby mikroświat się rozwijał. Jedyną słuszną drogą ku rozwojowi jest zacieśnianie współpracy. Jestem tego pewien, że stowarzyszenie bialeńsko-brodryjskie będzie świetnym przykładem kooperacji dwóch przyjaznych sobie państw.

Łączyło nas już kiedyś stowarzyszenie. Był to czas niezwykłego prosperity dla naszych nacji. Mam nadzieję, że tak też i będzie tym razem. Dlatego też z wielką radością składam swój podpis pod powyższą umową.

(-) Iwan Pietrow, Car Brodrii
A paczemu ten z tyłu w jakimś namordniku jak chirurg?
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Bo to tajny agent i on przystawia Iwanowi pistolet do pleców, żeby podpisał. Tak było, spytajcie Waksmana.
[Obrazek: 3600211_print_1.png?resize=max_sizes&key...c1174c0235]
A więc stało się! Brodria trafi jako stowarzyszenie na forum Republiki Bialeńskiej. Mam nadzieję, że ten krok pozwoli działać nie przerwanie naszemu państwu chociaż dwa, czy trzy lata... 
[Obrazek: FlYScNM.png]
No cóż, przypadek Brodrii jest tu o tyle specyficzny, że znaczna część jej najaktywniejszych obywateli jest jednocześnie aktywnymi obywatelami RB i pełni tu wysokie funkcje. Stowarzyszenie ułatwi Wam po prostu działalność w sensie praktycznym.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
(16-11-2021 14:12)Piotr Pawłow napisał(a): A więc stało się! Brodria trafi jako stowarzyszenie na forum Republiki Bialeńskiej. Mam nadzieję, że ten krok pozwoli działać nie przerwanie naszemu państwu chociaż dwa, czy trzy lata...
Jestem zdania, że to zdecydowanie Brodrii pomoże... sam wiem, że działając w różnych miejscach znacznie wygodniej jest robić to na tym samym forum, do tego znacznie łatwiej o wszelkie inicjatywy międzynarodowe i inną współpracę, bo wszystko jest w obrębie tego samego forum. Sam zaniedbałem sprawy w Brodrii bo w nawale różnych spraw po prostu nie chce się biegać po forach. Moim zdaniem bardzo dobry ruch i dla Brodrii. ale i dla Bialenii.

Bardzo mnie to cieszy, bo będę mógł powrócić do spraw Nan Di bez ruszania się z mojego "wirtualnego domu", a myślę, że z czasem (po budowie strony) ruszymy sprawy brodryjskiej armii itp.
(16-11-2021 14:28)Ronon Dex napisał(a): sam wiem, że działając w różnych miejscach znacznie wygodniej jest robić to na tym samym forum, do tego znacznie łatwiej o wszelkie inicjatywy międzynarodowe i inną współpracę, bo wszystko jest w obrębie tego samego forum. Sam zaniedbałem sprawy w Brodrii bo w nawale różnych spraw po prostu nie chce się biegać po forach.

Ciekawe, a mi się wydawało, że jesteś zażartym przeciwnikiem integracji na wspólnym forum XD
Przecież Ronon pisał wielokrotnie, że jest za wspólnym forum, ale bez pełnej rezygnacji z dotychczasowego forum, bo jest tu masa wartościowych treści.
Naprawdę nie oczekuj, że Bialenia rzuci wszystko i natychmiast przejdzie na założone przez Ciebie forum. Naciskanie i przymuszanie naprawdę odnosi efekt odwrotny od zamierzonego.
Nikt Suderlandu, ani Brodrii nie zmuszał do stowarzyszenia. Widocznie państwa te uznały, że bardziej opłaca im się współpraca z Bialenią. Wszystkie trzy państwa (Suderland, Brodria i Bialenia) są w pełni suwerenne i mogą zawierać takie umowy, jakie uznają za słuszne.
Jak uważasz, że masz lepszy pomysł, to możesz go przedstawiać i zachęcać. Ale im bardziej naciskasz, tym bardziej wszyscy mają wrażenie, że im się to nie opłaca.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości