• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Czwórlenno?
@'AleksanderNovak', @'Joahim-von-R', @'Ametyst Faradobus', @'Ronon Dex' 

Jak słusznie zauważono w innym wątku, Kinosławia (lenno Novaka), Japan (lenno Joahima), Genua (lenno pod zarządem Ametysta) i Venomania (moje lenno) znajdują się bardzo blisko siebie. Do tego, pomiędzy Venomanią i Genuą znajduje się miasto Anomaliów. A w okolicy baza Marynarki Wojennej, więc trochę Ronona też można wciągnąć. Wink 

Może zrzeszymy swoje lenna, by stworzyć Departament, na wzór Departamentu Lisewskiego (lenna Ronona i Thomasa von Lisendorffa + miasto Lisewo)? Można pobudować drogi i linie kolejowe, tworzyć wspólnie jakąś narrację, odwiedzać się. Na wielką aktywność się nie nastawiam, ale zawsze w kilka osób lepiej bawić się niż w pojedynkę. Wink A kto wie, może jeszcze ktoś zdecyduje się, by ulokować swoje lenno w okolicy? @Helwetyk

[Obrazek: 3_26_12_21_9_21_40.png]
W inicjowanie narracji jestem kiepski, ale pokażcie mapkę…
(—) Helwetyk Romański, Namiestnik Palatynatu Leocji
[Obrazek: 1000.png]
Słuszna uwaga, wstawiłem do pierwszego posta wycinek Anatolii.
Lenna to taka fajna forma działalności, że nie wymaga ani obywatelstwa, ani wielkiej aktywności. Wink
(27-12-2021 22:30)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Lenna to taka fajna forma działalności, że nie wymaga ani obywatelstwa, ani wielkiej aktywności.
Mnie się przypomina jedna z rozmów (niedokończonych) o rankingu lenn, prawda…
Nadmienię tylko, że ja myślałem bardziej w kierunku rankingu regionów, a ranking lenn to pomysł Kulegi Namiestnika. Wink
Oj tam, detale. ;P
(27-12-2021 22:17)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): A w okolicy baza Marynarki Wojennej, więc trochę Ronona też można wciągnąć.  
W zasadzie czemu nie... mógłbym ten teren wojskowy rozbudować. Jest nawet ku temu logiczna przyczyna, bo część jednostek rezerwowych (np. mój kontyngent w Rzeszy) stacjonuje trochę bez sensu w Jedisan na południu Anatolii. Jest to o tyle niewłaściwe ze strategocznego punktu widzenia, że akurat ten element tworzy (w razie mobilizacji) wraz z grupą z Departamentu Lisewskiego oraz Twoją eskadrą niszczycieli - 15 Grupę Bojową 1. Floty Uderzeniowej. Okręty więc muszą opłynąć całą Anatolię by połączyć się z pozostałymi elementami tej morskiej formacji rezerwowej. Pozostałe jednostki z Jedisan wzmacniają 2. Flotę Desantową - która jak najbardziej jest na południu Anatolii. 

W takim układzie obok 4 BMW mogłaby powstać druga morska baza Rzeszy oraz jakaś dodatkowa infrastruktura służąca morskiej obronie terytorium od strony północnej. Można tam też wybudować lotnisko dla takich samych celów - ewentualnego operowania skrzydeł rezerwowych. Na codzień mogłyby tam przylatywać rotacyjnie, w celach szkoleniowych, ale baza mogłaby by być przygotowana do formowania struktur w ramach mobilizacji. Co prawda na razie rezerwa SP RB to raptem dwa skrzydła, ale wkrótce to się mocno zmieni, ze względu na zbliżające się zmiany uprawnień (u mnie zmiany już są powoli przygotowywane) i możliwości posiadania sprzętu całkowicie przydatnego dla rezerw SP RB.

Powstająca infrstruktura wojskowa to z automatu rynek zbytu oraz miejsca pracy dla okolicznej ludności, a więc ścisła współpraca z nowym departamentem byłaby jak najbardziej wskazana.
(28-12-2021 06:09)Ronon Dex napisał(a): Powstająca infrstruktura wojskowa to z automatu rynek zbytu
I chyba nie tylko zbytu, coś pewnie będzie można w jednostce też kupić.  Big Grin

Generalnie myślę, że fajnie będzie, jeśli kolejny fragment naszego terytorium zostanie przez nas zagospodarowany. 
Czekam na głosy pozostałych lenników!

@'Tymoteusz Piechota' w Nowy Rok zostanie Pan szlachcicem, można też pomyśleć, gdzie będzie Pan chciał ulokować swoje lenno. Wink
Zróbmy to!
(-) Aleksander Novak
[Obrazek: SR-WESTLAND.png][Obrazek: antipixel_zpviw.png]
(28-12-2021 18:00)AleksanderNovak napisał(a): Zróbmy to!
Jak, Twoim zdaniem, powinna przebiegać droga między naszymi lennami?
I zaznacz na mapce (choćby w paintcie) jakieś miejscowości w Kinosławii, zwłaszcza stolicę. Kiedyś, gdy przyjdzie na to czas, Ronon naniesie to na oficjalne mapy.

Ja (bardzo wstępnie) proponuję trasę: Nikino - Akin - Mersak - Lemnik - Anomaliów - Japania - Swarzewo - (stolica Kinosławii) - Santa Valentina - Nikino.
Oczywiście gdyby Helwetyk lub Tymoteusz (albo jeszcze ktoś inny) zdecydowali się stworzyć swoje lenna w okolicy, to ich też się uwzględni.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości