• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Projekt ustawy o stanie nadzwyczajnym
Exclamation 
Drodzy,

W tej krytycznej dla naszego państwa sytuacji, kiedy odwrócili się od nas i zdradzili nas jego najsławniejsi synowie, musimy podjąć zdecydowane kroki ku uratowaniu jego istnienia. 

Na chwilę obecną, jak dobrze rozumiem, żaden z odwiedzających to forum obywateli nie jest zainteresowany przejęciem prezydenckiego stołka. Nawet jeśli, to nie mamy mocy przerobowych na organizowanie procesu wyborczego. Ja na razie mam ciężką realiozę i nie spodziewam się, że szybko mi ona przejdzie. Widzę też, że reszta obywateli nie jest w lepszej kondycji. 

Z tego powodu optuję za wprowadzeniem stanu nadzwyczajnego. Poniżej krótki projekt, który proponuję przyjąć jak można najszybciej. 

Wprowadzenie stanu nadzwyczajnego zawiesi funkcjonowanie dotychczasowych instytucji. Da nam to możliwość "odetchnięcia", zebrania sił i w miarę możliwości czasowych ruszenia z odbudową kraju. 

Jeżeli sprawy wrócą na dobre tory, to stan nadzwyczajny zostanie odwołany. 

Ustawa o stanie nadzwyczajnym

z dnia …..

Mając na uwadze, że nasza Ojczyzna znalazła się na krawędzi upadku oraz chcąc zachować jej istnienie i dać nadzieję wszystkim, dla których Bialenia ma znaczenie, My, przedstawiciele Zgromadzenia Narodowego, niniejszą ustawę przyjmujemy.

Artykuł 1.

Wprowadza się do odwołania stan nadzwyczajny na całym terytorium Republiki Bialeńskiej.

Artykuł 2.

W czasie trwania stanu nadzwyczajnego Prezydentowi Republiki Bialeńskiej powierza się uprawnienia wszystkich organów władzy Republiki Bialeńskiej. Funkcjonowanie tych organów, za wyjątkiem Prezydenta Republiki Bialeńskiej, zawiesza się. 

Artykuł 3.

W czasie trwania stanu nadzwyczajnego bieg kadencji Prezydenta Republiki Bialeńskiej ulega zawieszeniu.

Artykuł 4.

1. Prezydent Republiki Bialeńskiej uprawniony jest do odwołania stanu nadzwyczajnego.

2. W przypadku odwołania stanu nadzwyczajnego, Zgromadzenie Narodowe w ciągu 6 miesięcy od dnia odwołania tego stanu, dokona przeglądu aktów normatywnych przyjętych w trakcie jego trwania przez Prezydenta Republiki Bialeńskiej i uchyli te, które uzna za niewłaściwe. 

Artykuł 5.

1. Ustawa wchodzi w życie z dniem ogłoszenia z mocą obowiązującą od 1 czerwca 2022 roku.

2. Ustawa obowiązuje do momentu odwołania stanu nadzwyczajnego. 

Cóż, ja coraz bardziej odzyskuję czas i rozważam zaproponowanie Narodowi Bialeńskiemu moich usług, ale nie będę tego mógł uczynić przed początkiem lipca. W związku z tym wydaje mi się, że sformowalizowanie obecnego, ale tymczasowego stanu rzeczy nie będzie niczym złym.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
Definitywnie popieram. Trudne czasy wymagają zdecydowanych działań czy jak to tam szło.
Wszyscy z pewnością popieramy. Dyskusja otwarta przez prezydenta chyba już się wyczerpała, więc głosujmy. Na razie czas do przyszłego piątku.

Głosuję za projektem.

Za.
Za
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
wstrzymuję się
Głosuję ZA.
Za
Głosowało 6 z 8 uprawnionych. Jedna osoba się wstrzymała, reszta głosowała za. Zgromadzenie przyjęło ustawę.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości