• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Komitety na rzecz Dżamahiriji
Ruch na Rzecz Dżamahiriji jest nowym bialeńskim ruchem społecznym, zarejestrowanym jako partia polityczna, którego celem jest ustanowienie bialeńskiego państwa ludowego oraz propagowanie idei Trzeciej Teorii Powszechnej. Ruch dąży do utworzenia tysięcy komitetów ludowych, które objęłyby władzę w całym kraju. Radykalnie demokratyczny jest nie tylko cel, ale też metody Ruchu. Aktywiści prodżamahirijscy zachęcają lud do tworzenia oddolnych Komitetów na rzecz Dżamahiriji.

[Obrazek: 000_1F85RE-scaled.jpg]
Komitety powstają na pustyni...

[Obrazek: czM6Ly9zb3l1ei5ieS85MTkyLzAwMDI0OV8yNzQ5MzcuanBn.jpg]
...i na Polesiu.

[Obrazek: 20201020125720676.jpg]
Zrzeszają się muzułmanie...

[Obrazek: 83628.jpg]
... i katolicy.

[Obrazek: 158182_doc1_3E01B9C1-DA2A-4F67-89C1-2E3FDCC9703F.jpg]
Powstają sowiety...

[Obrazek: 6391243.jpg]
... i dżamaaty.

Już wkrótce cała Bialenia obleczona zostanie siecią komitetów, które na drodze legalnej rewolucji przejmą władzę w kraju. Zrzeszajmy się!
Na pewno się przyłączę.
Aleksander Czerepach
Prezydent Federacji Garmanii

Serdecznie zapraszam do naszego Ruchu, partia dopiero powstaje, więc ma Pan szansę na szybką karierę. Wink
Komitety Ludowe w każdym miejscu!

A tak na serio to jeśli macie jakiś konkretny pomysł na rolę komitetów w ustroju państwa to przedstawcie go koniecznie w czasie jednej z debat w ZN.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
(16-10-2022 09:36)Ametyst Faradobus napisał(a): Komitety Ludowe w każdym miejscu!

A tak na serio to jeśli macie jakiś konkretny pomysł na rolę komitetów w ustroju państwa to przedstawcie go koniecznie w czasie jednej z debat w ZN.
To musimy z towarzyszką Akrypą na spokojnie przysiąść i opracować. Konkretny pomysł to głównie wspólne dyskusje przed podjęciem ważniejszych decyzji, kolektywne zarządzanie państwem. Reszta pozostaje narracją, bo ciężko w małej społeczności tworzyć 2137 komitetów.
Tu przecież chodzi o wysadzenie oligarchii z siodła - to stary bialeński sport. W ramach konwencji obie drużyny co jakoś czas zmieniają się rolami. Czasem dochodzi też do mniej lub bardziej spontanicznych transferów.

To jeszcze nie ten etap gry, dopiero żeśmy się pogodzili, na inbę przyjdzie czas pod koniec pontyfikatu fioletowego kamienia.
Ja swoje zdanie w kwestii jak moim zdaniem powinny wyglądać komitety wyraziłam.
1. Komitet Polityczny - Władza Ustawodawcza.
2. Komitet Sprawiedliwości - Władza Sądownicza.
3. Komitet Regionalno-Narracyjny - Władza Śmieszkowo-Inbiarska zajmująca się regionami i innymi tego typu sprawami.
Chodzi o to by każdy obywatel mógł uczestniczyć w każdej. Pierwsza wybiera władzę i tworzy prawo, druga sądzi na bazie tego prawa a trzecia stanowi miejsce narracyjne gdzie można działać i zakładać własne miasta, wsie, lokacje, gospodarstwa, milicje, komitety miejskie itd. itp.
[Obrazek: knK83ML.png]
Imouto każdego Bialeńczyka, Przewodnicząca RD, Uczestniczka Powstania Marcowego
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي
Obywatelka Bialenii pochodzenia Teutońskiego, Imamka Szyizmu, XXIX Prezydent RB

Mam odrobinę obaw, czy wszystkie trzy komitety będą aktywne (patrząc na aktywność Zgromadzenia Narodowego i Rady Republiki), ale mimo tego przychylam się do propozycji Akrypy. Warto spróbować i wprowadzić coś, co będzie odróżniało nas od innych państw. Ja deklaruję swój udział w Komitecie Politycznym i Komitecie Regionalno-Narracyjnym.
Ja zaś deklaruję swój udział w Komitecie Politycznym oraz Komitecie Sprawiedliwości.
Aleksander Czerepach
Prezydent Federacji Garmanii

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości