• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Przygotowania do 1 sezonu Bialeńskiego NASCAR
I już rozpoczęły się przygotowania do 1 sezonu Bialeńskiego NASCAR! Jak wiemy zaczynamy od pojazdów z roku 1987. Każdy następny sezon, to będzie kolejny rok. Dziś w 7 punktach przedstawię jak wyglądać będą przygotowania:

1.Przede wszystkim będą potrzebne tory owalne. Jednak dla kreatywności, postanowiłem że zamiast ściągać z realiozy nazwy torów owalnych, to wymyślę nowe tory, które(mam nadzieje), będą brzmieć o wiele bardziej bialeńsko(z ewentualnie małą nutką amerykanizmu).

2.Kolejnym krokiem to będą samochody! Oczywiście z realiozy jest ich dość mało, więc tu nie powinno być większego problemu. Oczywiście samochody z realiozy z NASCAR 1987 to: Chevrolet, Buick, Ford, Oldsmobile i Pontiac. Oczywiście każdy zespół będzie miał do wyboru jeden z 5 wybranych marek samochodów.

3.Co do zespołów, to będziecie mogli nazwać jak chcecie swój własny zespół! Ponadto w każdym zespole jest po 3 kierowców. Ponadto Maria von Primisz nawet już, posiada nazwę swojego zespołu i się nazywa Galacticos Motor Team! Dlatego reszty menadżerów zespołów również proszę o nazwanie swoich zespołów.

4.Jako że jest 4 chętnych osób, to łączna ilość kierowców Bialeńskiego NASCAR wynosi 12. Tym samym przedstawiam punktację dla zajęcia danego miejsca w wyścigu:
1M.26 pkt
2M.20 pkt
3M.16 pkt
4M.14 pkt
5M.12 pkt
6M.10 pkt
7M.8 pkt
8M.6 pkt
9M.4 pkt
10M.3 pkt
11M.2 pkt
12M.1 pkt

5.Ponadto o punkty walczą całe zespoły! Wynik jest liczony z zdobytych łącznie punktów ze wszystkich kierowców zespołu.

6.Ponadto pogoda będzie miała wpływ na tor jazdy! Więc w zależności od pogody, jeden kierowca będzie lepiej jeździł w słońcu, a drugi gdy wręcz będzie padać!

7.I na sam koniec, po zakończeniu każdego sezonu, będzie robiony wywiad z zwycięscą danego sezonu Bialeńskiego NASCAR!
Leszek Ebe-Grüner.
-Organizator MW GT AK
-Kierowca Rajdowy Klubu Koriben Automobilë Sammën
-Prezes Xorphia Automobile Racing Club
-Dyrektor Red Star Car Corporation
-Syn Heinza Wernera-Grünera
-Miłośnik Edelweisskich Serów
Zwycięzca sezonu otrzyma w nagrodę jeden folwark lenny. Tę samą decyzję podjąłem odnośnie ligi piłkarskiej. A więc jest o co walczyć w bialeńskim sporcie! Wink
Brawo. Już nie mogę się doczekać pierwszego wyścigu.
/-/Thomas von Lisendorff - Dostojewski
carewicz brodryjski 
Grand Lisendorff 
Admirał MW SZ RB 
 Prezes BZS
Selekcjoner reprezentacji Republiki Bialeńskiej 
[Obrazek: AG106.png]
Więc, ogólnie będzie 11 wyścigów na 11 trasach w 10 miastach!

Miasta w których będą się odbywały wyścigi:
-Wolnograd
-Carogród
-Nowobrydyjsk
-Razorno
-Bengazi
-Topolno
-Złota Góra
-Mesjano
-Bałdarasz
-Ajszaburgia

A trasy jakie będą na nich to:
-Bialenia International Speedway(Wolnograd)
-Anatolia Brodish Motor Speedway(Carogród)
-Nowobrodyjsk Raceway(Nowobrodyjsk)
-Dżamahirija Speedway(Bengazi)
-Wolnograd Raceway(Wolnograd)
-Razorno Speedway(Razorno)
-Topolno Motor Speedway(Topolno)
-Gold Mountain International Speedway(Złota Góra)
-Mesjano Speedway(Mesjano)
-Bałdarasz Speedway(Bałdarasz)
-Ajszaburgia Raceway(Ajszaburgia)

Przypominam Rononowi, Akrypie i Marii von primisz, by wybrali marki dla swoich samochodów

Ponadto Ronon i Akrypa proszę też was o podanie nazw swoich zespołów.

Mój zespół to Rosko-Topolno Team i moi będą się ścigali samochodami marki Buick.

Oczywiście jak dacie już znać o nazwach swoich zespołów oraz o wyborze dla nich marki samochodowej, to wtedy ruszymy już z sezonem.
Leszek Ebe-Grüner.
-Organizator MW GT AK
Na samochodach się nie znam... chyba, że mają pancerz i lufę (no albo przynajmniej ze 20 ton) - choć w realu mam prawko na "wszystko co jeździ". Z tych nazw marek to niewiele mi to mówi, ale kiedyś w realu, w dalekim i ciepłym kraju pojeździłem trochę takim fajnym dużym Chewroletem... 7-litrowy silnik i obrysami jak niewielka ciężarówka (bardzo mi się podobał... pomimo tego, że musiałem nim polityków wozić, ale na szczęście w zdecydowanej większości takich zagranicznych, że nie rozumiałem co bredzą) - poproszę więc o tą markę - jak to możliwe (tak z sentymentu).

A co do nazwy? Może być "Pancerni Razorno"?
Tak może być.

W takim razie czekamy na panie Akrypę i Marię von Primisz w wyborze samochodów(zostały Ford, Oldsmobile i Pontiac), oraz na Akrypę z nazwą jej zespółu.
Leszek Ebe-Grüner.
-Organizator MW GT AK
Pontiac a nazwa oczywiście FC Bengazi.
[Obrazek: knK83ML.png]
Imouto każdego Bialeńczyka, Przewodnicząca RD, Uczestniczka Powstania Marcowego
Akrypa Ali Shariati, Али Шариати Aкриловый, Ακρυπα Αλί Σάριατι, الاكريليك علي شريعتي
Obywatelka Bialenii pochodzenia Teutońskiego, Imamka Szyizmu, XXIX Prezydent RB

Dobra w takim razie, czekamy tylko na Marie von Primisz, aż wybierze samochód dla swojego zespołu.

Aktualnie wygląda tak:
-Leszek Roskohard:
a)Nazwa zespołu: Rosko-Topolno Team
b)Marka w której będą ścigać się kierowcy: Buick
-Ronon Dex:
a)Nazwa zespołu: Pancerni Razorno
b)Marka w której będą ścigać się kierowcy: Chevrolet
-Akrypa Ali Shariati:
a)Nazwa Zespołu: FC Bengazi
b)Marka w której będą ścigać się kierowcy: Pontiac
-Maria von Primisz:
a)Nazwa Zespołu: Galacticos Motor Team
b)Marka w której będą ścigać się kierowcy: ?
Leszek Ebe-Grüner.
-Organizator MW GT AK
Jako że minęły już aż 3 dni, a dalej nie dostałem odpowiedzi, to z automatu wybieram samochód dla zespołu Galacticos Moter Team, a będzie nim Ford.

Tym samym ostatecznie wygląda to tak:
-Leszek Roskohard:
a)Nazwa zespołu: Rosko-Topolno Team
b)Marka w której będą ścigać się kierowcy: Buick
-Ronon Dex:
a)Nazwa zespołu: Pancerni Razorno
b)Marka w której będą ścigać się kierowcy: Chevrolet
-Akrypa Ali Shariati:
a)Nazwa Zespołu: FC Bengazi
b)Marka w której będą ścigać się kierowcy: Pontiac
-Maria von Primisz:
a)Nazwa Zespołu: Galacticos Motor Team
b)Marka w której będą ścigać się kierowcy: Ford

Ostatecznie już wkrótce, rozpocznie się 1 sezon Bialeńskiego NASCAR-u! Zobaczymy, komu się poszczęści. Ponadto jeszcze chcemy dodać 3 rzeczy, które będą również wpływać na wyścig:
1.Od teraz można trenować kierowców(wystarczy takowy trening zgłosić, oczywiście maksymalnie może być to tylko 1 trening przed kolejnym wyścigiem).
2.Jako że wprowadzono treningi, to też będzie umiejętność ogólna kierowcy(od 1 do 50) oraz jego forma na danym torze(od 1 do 30).
3.Ponadto wprowadzono wiek kierowców. Im kierowca jest starszy, tym posiada większą umiejętność na torze, jednak forma po ukończeniu 30 lat spada. Ponadto gdy nie trenuje się swojego kierowcy, to umiejętność nie tylko nie rośnie, ale po 30 również spada! Jednak odnośnie jeszcze formy to w wieku 17-24 lat, gdy robimy trening, to forma rośnie. Natomiast w wieku 25-30 lat jest ona stabilna.
Leszek Ebe-Grüner.
-Organizator MW GT AK

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości