• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Mój plan na obchody Święta Republiki
Mili Państwo,

już za dwa tygodnie będziemy obchodzili dziewiątą rocznicę proklamowania naszej Republiki, więc najwyższa pora na jakiś konkretny plan działań. Długo zastanawiałem się, jak uczynić to w sposób atrakcyjny i pociągający, dzięki czemu uda nam się zaprezentować Bialenię odrodzoną i gotową do działania. Niemniej do rzeczy.

W ramach obchodów proponuję zorganizować następujące działania:

1. Tradycyjny bankiet wieczorny połączony z ucztą narodową: przemówienia oraz rozdawnictwo nagród (pierwsze od dawna).

2. Konkurs okolicznościowy z zakresu sztuki. Otóż wpadłem na pomysł, aby otworzyć w Bialenii (a konkretnie na stronie internetowej) muzeum narodowe, w którym prezentowane będą obiekty wchodzące w skład narodowej kolekcji dzieł sztuki. W tym celu potrzebować będziemy eksponatów z ciekawą historią i święto jest dobrą okazją do ich uzyskania. Zadanie uczestników będzie polegało na zaprezentowaniu eksponatu w dowolnej formie (autorska grafika, wygenerowany obraz, zdjęcie czegoś z realu etc.) wraz z ciekawą historią opisującą samo dzieło, dzieje jego powstania, osobę autora, a także okoliczności, w jakich trafiło ono do Bialenii. Eksponaty będą mogły być wytworami różnych kultur, bo i samo muzeum nie będzie w założeniu rezerwatem jedynie rodzimej sztuki. Do kolekcji trafią docelowo wszystkie zgłoszone eksponaty, a dodatkowo w dwóch kategoriach zostaną przyznane nagrody w formie medali, dyplomów i atrakcyjnych nieruchomości. Pierwszą z nich przyzna komisja złożona z wykładowców UB, a drugą - publiczność w formie głosowania.

3. Chciałbym powrócić do tradycji ustanawiania medalu okolicznościowego i w związku z tym będę potrzebował pomocy graficznej.

Jeżeli powyższy plan nie spotka się z obiekcjami będę chciał w najbliższym czasie przygotować i rozesłać zaproszenia na obchody i na konkurs. Byłoby fajnie stworzyć też logo obchodów, ale tu też będę potrzebował pomocy technicznej.
prof. dr net. mgr gen. bryg.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

[Obrazek: 85_13_12_22_10_32_48.png]
(01-11-2022 09:51)Ametyst Faradobus napisał(a): 1. Tradycyjny bankiet wieczorny połączony z ucztą narodową: przemówienia oraz rozdawnictwo nagród (pierwsze od dawna).
Wracamy do folwarków, czy już ich nie nadajemy w oczekiwaniu na ustawowe zniesienie?

(01-11-2022 09:51)Ametyst Faradobus napisał(a): 2. Konkurs okolicznościowy z zakresu sztuki. Otóż wpadłem na pomysł, aby otworzyć w Bialenii (a konkretnie na stronie internetowej) muzeum narodowe, w którym prezentowane będą obiekty wchodzące w skład narodowej kolekcji dzieł sztuki. W tym celu potrzebować będziemy eksponatów z ciekawą historią i święto jest dobrą okazją do ich uzyskania. Zadanie uczestników będzie polegało na zaprezentowaniu eksponatu w dowolnej formie (autorska grafika, wygenerowany obraz, zdjęcie czegoś z realu etc.) wraz z ciekawą historią opisującą samo dzieło, dzieje jego powstania, osobę autora, a także okoliczności, w jakich trafiło ono do Bialenii. Eksponaty będą mogły być wytworami różnych kultur, bo i samo muzeum nie będzie w założeniu rezerwatem jedynie rodzimej sztuki. Do kolekcji trafią docelowo wszystkie zgłoszone eksponaty, a dodatkowo w dwóch kategoriach zostaną przyznane nagrody w formie medali, dyplomów i atrakcyjnych nieruchomości. Pierwszą z nich przyzna komisja złożona z wykładowców UB, a drugą - publiczność w formie głosowania.
Dobry pomysł, chętnie wezmę udział w konkursie.

(01-11-2022 09:51)Ametyst Faradobus napisał(a): 3. Chciałbym powrócić do tradycji ustanawiania medalu okolicznościowego i w związku z tym będę potrzebował pomocy graficznej.
A tytuł Bohatera Bialenii nadasz Iwanowi już 15 listopada, czy poczekasz do 1 stycznia? Ustawa przewiduje obie możliwości.
(01-11-2022 11:50)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Wracamy do folwarków, czy już ich nie nadajemy w oczekiwaniu na ustawowe zniesienie?

Ja osobiście nie zamierzam. Chyba, że komuś będzie bardzo zależało.

(01-11-2022 11:50)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Dobry pomysł, chętnie wezmę udział w konkursie.

To rozpiszę jakoś pod wieczór zasady w ładnej formie.

(01-11-2022 11:50)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): A tytuł Bohatera Bialenii nadasz Iwanowi już 15 listopada, czy poczekasz do 1 stycznia? Ustawa przewiduje obie możliwości.

A to tajemnica wojskowa.
Ametyst Faradobus

Wiceprezydent i Eksprezydent Republiki Bialeńskiej, Rektor Uniwersytetu Bialeńskiego,

Dobry plan.
Aleksander Czerepach
Prezydent Federacji Garmanii

Ja z miłą chęcią wezmę udzial
Właściciel przedsiębiorstwa "Przemysł Mały" 
Error2246

[Obrazek: 3_21_03_20_5_47_04.png][Obrazek: 85_17_11_22_7_17_16.png]
To jutro postaram się ogarnąć, bo potem do piątku będę odbywał inspekcje terenowe.
Ametyst Faradobus

Przygotowałem zaproszenie nie bawiąc się tym razem w imienne adresowanie. Jeżeli ktoś ma ochotę to może pomóc mi roznosić je na różnych forach. Wówczas możecie też załączać opis albo przynajmniej link do konkursu.

PS. Wrócę to wrzucę też info na stronę.

Załączone pliki
.pdf   Bialenia - 9 rocznica.pdf (Rozmiar: 109.11 KB / Pobrań: 18)
Ametyst Faradobus

W zamyśle rozsyłamy do wszystkich państw z ISM-u, czy jest jakiś inny klucz?
Wysłałem zaproszenie do Brodrii, Edelweiss, Niemiec, Leocji, Sarmacji, Winkulii i Insulii (mają wspólne forum), Unii Nordackiej, Wschodu Orientyki i Dreamlandu.
(02-11-2022 18:28)Andrzej Płatonowicz Ordyński napisał(a): Winkulii i Insulii (mają wspólne forum)

No nie.

Ale dobra, pozwoliłem sobie dokonać aktu wysłanniczego w Cesarstwie.

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości